Logo bennekomsnieuwsblad.nl


Simone en Robert van Wijk op het terras van hun nieuwe bedrijf eetcafé Bender aan de Molenweg in Renkum. (foto: gertbudding.nl)
Simone en Robert van Wijk op het terras van hun nieuwe bedrijf eetcafé Bender aan de Molenweg in Renkum. (foto: gertbudding.nl)

In mei opent eetcafé Bender

Door Gert Budding

RENKUM/BENNEKOM – Hij is no-nonsens, maar Robert van Wijk weet precies wat hij wil. Momenteel frist de Bennekommer samen met zijn vrouw Simone het pand op waar De Heren van Baer was gevestigd en opent in de tweede week van mei daar eetcafé Bender.

"Wij houden het laagdrempelig en dat betekent een kaart van vijf voorgerechten, vijf hoofdgerechten en vijf nagerechten. En die wisselt dan na een bepaalde periode. Wij bieden een goede maaltijd tegen een schappelijke prijs. En geen bijbetaling voor aardappeltjes of mayonaise", zegt Robert van Wijk. Robert en Simone kruipen op de knieën door het interieur met schilderskwast en poetsdoek.

Wat de indeling betreft zal het interieur niet veel veranderen. "Wel hebben we het aantal 'stoelen' teruggebracht tot vijfendertig, anders wordt het te vol." Het terras heeft al een gedaantewisseling ondergaan. De grote parkeerplaats is gehalveerd. De 'nieuwe' is afgezet met haagje dat nog tot volle bloei moet komen. Het terras biedt minimaal plaats aan veertig stoelen, aan de zuid- en oostzijde van het statige pand waar vroeger Café Van Diepen gehuisvest was.

"We gaan op het terras ook borrelplankjes serveren", gaat Robert van Wijk enthousiast verder. "Met Spaanse, Oosterse, Mexicaanse en uiteraard Nederlandse hapjes." Een fulltime kok en medewerkers moeten de smaakpapillen van de clientèle gaan strelen.

Maandag en dinsdag is de zaak gesloten, zegt Robert van Wijk die ook A tot Z Catering heeft en werkt vanuit Hoog Doorwerth in Heelsum. In het weekend opent de zaak om 11.00 uur, de overige dagen om 16.00 uur. "We zullen ook een goed stuk appeltaart serveren", weet Van Wijk die al zeventien jaar met zijn catering A tot Z buffetten en barbecues verzorgd.

1 reactie
Meer berichten
Shopbox