Een selectiegroep van jongedames heeft net oefeningen op de tumblingbaan afgerond en wil met alle plezier even poseren op de tumblingbaan. De dames zijn in de meerderheid bij DOS. Iedereen is er welkom, ook jongens en ook oudere dames en heren.
Een selectiegroep van jongedames heeft net oefeningen op de tumblingbaan afgerond en wil met alle plezier even poseren op de tumblingbaan. De dames zijn in de meerderheid bij DOS. Iedereen is er welkom, ook jongens en ook oudere dames en heren.

90-jarige actief op tumblingbaan

BENNEKOM - Ooit was DOS een gymnastiekvereniging. Maar DOS is al heel lang veel breder. Wekelijks gymmen, turnen, dansen, volleyballen en freerunnen er sporters van 1 tot 90 jaar. Er is heel wat veranderd in de 90 jaar van het bestaan van DOS. Frits van de Brink werd op zijn 4e lid van DOS en dat is hij nu al 60 jaar en vanaf zijn 17e geeft hij er les. Hij kan er veel van vertellen, maar doet dat voorlopig liever niet. "Dat is al gedaan bij het 80-jarig bestaan. Misschien als DOS 100 wordt. Dan ben ik 74 en dan heb ik tijd om erover te schrijven!"

Ach, het heden en de toekomst van de vereniging zijn ook veel interessanter. DOS is nu een vereniging met bijna 400 leden, in de leeftijd van peuters tot en met senioren. Het lesaanbod is breed: van allerlei vormen van gymnastiek tot moderne sporten als Jazz Dance en freerunning. De lessen worden gegeven door goed opgeleide instructeurs. Ook wordt er gebruik gemaakt van assistenten. De wens bestaat om ouders meer te betrekken bij de lessen. Voor assistenten en ouders kunnen opleidingen verzorgd worden.

Maar eerst even een feestje ter gelegenheid van het 90-jarig bestaan! "Wij zijn niet altijd zichtbaar," zegt Frits van de Brink. "Wij oefenen niet in een etalage, zoals sommige sportscholen. Toch willen wij graag zo nu en dan laten zien wat we doen!" Dat gaat gebeuren op zaterdag 21 april. DOS is dan bijna op de dag af 90 jaar: opgericht namelijk op 25 april 1928.

Vanaf 11 uur ziet het Van Slooten er dan een beetje uit als een openlucht gymzaal. Het eigen clubhuis is aan Halderweg 48, maar de voorzieningen zijn dan meegebracht: er is koffie of thee voor de bezoekers, want al wordt er niet aan geschiedschrijving gedaan, het is natuurlijk wel een feestje, met ook wat lekkers erbij. Er wordt een verloting gehouden, kinderen kunnen geschminkt worden, toeschouwers en trotse ouders kunnen genieten van de demonstraties en het enthousiaste springen op de tumblingbaan. Sporten kunnen ze bij DOS maar feesten ook.

Meer berichten