Marieke van Helden ( 9 jaar) is Regio Kampioen turnen en super blij met haar gouden medaille!
Marieke van Helden ( 9 jaar) is Regio Kampioen turnen en super blij met haar gouden medaille!

DOS turnster Marieke van Helden Regio Kampioen

BENNEKOM - Afgelopen zaterdag was DOS in Beekbergen met drie turnsters vertegenwoordigd op het Regio Kampioenschap turnen 4e divisie. Marieke van Helden (instap) kwam als eerste in actie en ze was behoorlijk zenuwachtig. Begrijpelijk natuurlijk want dit is het eerste echte wedstrijdseizoen voor Marieke. Als je je dan meteen weet te plaatsen voor de Regio Finale op dit niveau is dat al een prestatie op zich.

Maar ja als je de finale mag turnen dan wil je natuurlijk ook goed presteren en dat breng zenuwen met zich mee. Ze turnde daardoor iets minder strak dan we van haar gewend waren, dat voelde ze zelf ook wel. Maar haar oefeningen waren nog steeds om door een ringetje te halen zo mooi. Toen ze naar voren werd geroepen om de gouden medaille in ontvangst te nemen was Marieke oprecht verbaasd en super blij, ze had dit nooit verwacht. Het is ook zo knap om eerste te worden van de 28 deelneemsters die allemaal natuurlijk erg goed waren!

Madelon Blees (pupil 1) kwam als tweede DOS turnster in actie. Madelon had in de ochtend al een Acrowedstrijd geturnd in Hellendoorn en is direct doorgereden naar Beekbergen voor deze finale. Aan het turnen van Madelon merkte we niet dat ze al een hele wedstrijd achter de rug had. Ze turnde zelfverzekerd en stabiel. Ze liet gewoon erg mooie oefeningen zien. Eigenlijk heeft ze geen foutje gemaakt. Ze straalde tijdens al haar oefeningen, prachtig om te zien. Maar het meest straalde ze natuurlijk toen ze de zilveren medaille kreeg omgehangen. Heel knap in een deelnemersveld van 26 goede turnsters. Als laatste was het de beurt aan Floortje den Engelsman (pupil 2). Floortje is de meest ervaren turnster van deze drie meiden, maar komt ook voor het eerst uit in de 4e divisie waar het niveau echt heel hoog ligt, vooral in een finale.

Floortje heeft een mooie, strakke wedstrijd gedraaid, zonder fouten turnde ze met veel plezier op de vier onderdelen. Ze is heel knap 7e geworden van de 24 deelnemers, met zelfs een eerste plaats op brug en een 4e plaats op balk!

Deze drie meiden hebben zich met deze prestaties weten te plaatsen voor de District Finale op 21 april in Winterswijk! U kunt bij DOS o.a ook terecht voor Freerunning, Jazz Dans, Keep Fit, Heren Volleybal, Sport en Spel voor 55+. Check www.dosbennekom.nl voor meer informatie.

Meer berichten