Marco Corba fraai in actie. De Bennekommer scoorde het derde doelpunt. Hij viel later geblesseerd uit. (foto: gertbudding.nl)
Marco Corba fraai in actie. De Bennekommer scoorde het derde doelpunt. Hij viel later geblesseerd uit. (foto: gertbudding.nl)

Bennekom omarmt de zon en wint

Door  Gert Budding

BENNEKOM – Het was zaterdag op het sportpark De Eikelhof volop genieten voor Bennekom trainer Arnold Brehler. Het klimaat was uitstekend, maar ook de 4-0 overwinning op Sliedrecht viel als een warme deken over zijn schouders. Bennekom speelde compact en daar hadden de bezoekers niet van terug.

Bij de 3-0 voorsprong bracht Arnold Brehler de jeugdspelers Quincy Veenhof en Kaj Schuppers binnen de lijnen. En die kant wil de Bennekomse voetbalvereniging op. Zelf spelers opleiden voor het grote werk. De periode van dure contracten lijkt hiermee verleden tijd.
Bennekom speelde zaterdag, gelardeerd met de zon op de bol, overtuigend. Het predicaat 'mooi-weer-voetballers' krijgt gestalte. De ploeg van Brehler deelde direct de lakens uit en overvleugelde Sliedrecht dat traag speelde. Na zeven minuten keken de bezoekers verbaasd tegen een 2-0 achterstand aan. Jeffrey Rutgers reageerde attent na een misstap in de Sliedrecht defensie en Lennart van de Peppel tikte na een goede aanval beheerst 2-0 binnen. De opbouw van Sliedrecht ging over te veel schijven, daardoor kon Bennekom zich rustig preparen en dat liet de middenmoter vaak niet verder toe dan het zestienmetergebied. Kwam er een bal door dan stond er altijd nog doelman Christiaan de Haan. Na vijftien minuten deelde Bennekom de genadeklap uit. Marco Corba stond op de juiste plaats en behaalde een voldoende in het afronden: 3-0. Ook in het tweede part verzuimde Sliedrecht om de achterhoede van Bennekom te verschalken met snelle uitvallen of de lange bal. Bennekom bleef bij de les, trainer Arnold Brehler kon zich ontspannen. Met het inbrengen van Veenhof en Schuppers werd er niet aan kwaliteit ingeboet. Sterker, de jeugdspelers gaven een keurig visitekaartje af. In het laatste kwartier had Sliedrecht geen puf meer. Bennekom wandelde nog diverse keren door de achterhoede en creëerden nog een handvol prima kansen. Alleen Tim van den Ham scoorde voor open doel: 4-0.

Meer berichten