Christiaan de Jong is directeur van CNS-basisschool Juliana, aan de Halderweg.
Christiaan de Jong is directeur van CNS-basisschool Juliana, aan de Halderweg.

Ik ben echt van het samenwerken en verbinden

In de 'Estafette van Bennekom' wordt iedere week een min of meer bekende Bennekommer geportretteerd. Deze geeft het stokje vervolgens door aan een andere Bennekommer. Deze week is Christiaan de Jong aan de beurt.

Naam: Christiaan de Jong.
Geboren: Op 5 januari 1979.
Woonplaats: Wageningen.
Verliefd, verloofd, getrouwd, kinderen: Vrijgezel met 135 kinderen, maar dat laatste zal wel niet zo bedoeld worden.
Hobby's: Ik houd van lezen en sporten. Verder vind ik het heel leuk gezelschapsspelen te spelen. Carcassonne is daarbij favoriet.
Opleiding: Na de HAVO op Het Streek, heb ik de PABO in Utrecht gedaan. In 2011 heb ik mijn schoolleidersdiploma afgerond.
Huidige beroep: Ik ben directeur van CNS-basisschool Juliana, aan de Halderweg.
Wat vind je leuk aan dit werk: Ik vind het heel fijn om er samen voor te zorgen dat we een fijne school zijn, waar goed les wordt gegeven en er aandacht is voor elkaar. Het leuke van directeur-zijn, is dat je te maken hebt met een team professionals, ouders en leerlingen èn de omgeving van de school, dat maakt het werk heel divers.
Verder actief: Als directeur binnen een grote stichting in Ede en Bennekom, kun je veel meekijken en –denken buiten de eigen school. Dat vind ik interessant en ik leer daar veel van. Buiten mijn werk ben ik momenteel niet actief in een georganiseerd verband.
Stamcafé: Heb ik niet.
Favoriete club: Ik ga echt zitten voor wedstrijden van Oranje en Ajax. Het is goed om te zien dat er in Bennekom zo'n actief verenigingsleven is, dat is goed voor het dorp.
Favoriete krant: Ik lees de Stad Wageningen en het Bennekoms Nieuwsblad. De rest van het nieuws haal ik van andere media.
Favoriete CD/muziek: Mijn muzieksmaak is heel breed. Ik vind K's Choice en Acda en de Munnik goed, maar luister tegenwoordig bijvoorbeeld ook de pianomuziek van Yiruma.
Favoriete sport: Ik loop hard en zit graag op de mountainbike.
Favoriete vakantieadres: Ik ben in oktober naar Jordanië geweest, dat was indrukwekkend. Ook mijn vakantie naar Curaçao is voor herhaling vatbaar.
Slecht in: Kort zijn. Hoeveel bladzijden van de krant mag ik gebruiken?
Goed in: Een richting kiezen en daar dan voor gaan. Op school zie je dat terug in de keuzes die we maken en er samen voor gaan.
Hekel aan: Ik ben echt van het samenwerken en verbinden, naar elkaar en de wereld omkijken. Ik heb dan ook een hekel aan populistische mensen, die mensen liever tegenover elkaar zetten.
Spijt van of over willen doen: Ik had de Facebook-pagina van de school veel eerder willen lanceren. Als je kijkt hoeveel mensen er plezier van hebben, had dit sneller gemogen.
Goede voornemens: Meer tijd nemen voor lezen.
Wat zou je ooit nog eens willen doen: Deelnemen aan Wie is de mol? Misschien moet ik dan wel eerst wat bekender worden.
Lelijkste plekje in Bennekom: Kan ik niet zo bedenken. Wel maken dagelijks terugkomende files verschillende wegen minder aantrekkelijk om te zien.
Mooiste plekje in Bennekom: De bossen en het stukje heide aan de oostkant van Bennekom. Prachtig om te wandelen of mountainbiken.
Estafettestokje gaat naar: Sigrid van Reemst.
Omdat: Als school heb je ouders nodig als partner voor de ontwikkeling van de kinderen. Daarnaast zijn ouders als vrijwilliger onmisbaar in en om de school. Sigrid is één van de vrijwilligers op de Juliana, die zich enthousiast inzet voor de school. Ik vind het leuk haar een podium te geven.

Meer berichten