Een trotse Marit op de hoogste trede van het podium.
Een trotse Marit op de hoogste trede van het podium.

Vier medailles voor turnsters DOS Bennekom

BENNEKOM - Afgelopen zaterdag was de tweede plaatsingswedstijd voor de DOS turnsters in de vijfde divisie. DOS was vertegenwoordigd met negen turnsters en maar liefst vier daarvan gingen met een medaille naar Bennekom.
In de ochtend wedstrijd kwam Marit (instap D2) in actie. De vorige keer zag zij een hoge klassering aan haar neus voorbij gaan omdat een element niet gezien was door de jury.

Marit wilde dit natuurlijk graag rechtzetten. Marit turnde bijna foutloos en mocht een verdiende gouden medaille in ontvangst nemen een zeer knappe prestatie voor deze jongste DOS turnster in een deelnemersveld van 26 turnsters. Ook in de eerste wedstrijd kwamen Joyce Punt en Jayda de Vsio in actie. Joyce turnde net als de vorige keer heel stabiel en werd net als de vorige keer derde! Jayda heeft ook een heel mooie wedstrijd laten zien, en turnde mee voor een plek op het podium.Ze werd tweede op sprong, eerste op brug en tweede op balk... maar vergat toen helaas een deel van haar vloeroefening. Dit kostte zo veel punten dat ze genoegen moest nemen met een negende plek.In de middag was het de beurt aan Linde (junior). Linde turnde nu op de wedstrijd gelukkig hoe ze het de laatste weken in de zaal al laat zien, netjes, beheerst en foutloos! Linde kan dit al langer maar het kwam er op wedstrijden eerder niet altijd uit. Nu werd het harde werken gelukkig beloond met een prachtige derde plaats!


In de allerlaatste wedstrijd die pas om 17.00 uur begon en tot 20.00 uur duurde was het de beurt aan Mika, Julie en Ilse (jeugd 1). De meiden moesten lang wachten voor ze in actie mochten komen. Maar voor Mika was dat geen enkel probleem, die turnde alle toestellen zelfverzekerd en met veel flair. Met maar liefst een vol punt verschil is ze eerste geworden! Julie die dit jaar voor het eerst in de selectie turnt en dus voor het eerst aan wedstrijden deelneemt wist heel knap zesde te worden in een deelnemersveld van 22 turnsters.Op balk (4e plaats) en sprong (3e plaats) is ze al helemaal op niveau, op brug moet ze nog even wat bijspijkeren maar dat gaat al heel hard vooruit! Volgend jaar doet ze zeker mee voor het podium! Ook kwamen nog in actie voor DOS Ilse (jeugd 1) Nyncke (pupil 2) en Yahyah (jeugd 2).

Kijk voor meer informatie op http://www.dosbennekom.nl

Meer berichten