Regelmatig zijn de dagen te kort

In de 'Estafette van Bennekom' wordt iedere week een min of meer bekende Bennekommer geportretteerd. Deze geeft het stokje vervolgens door aan een andere Bennekommer.
Deze week: Joke Wiersma – van Oostveen.

Naam: Joke Wiersma – van Oostveen.
Geboren: Op 13 december 1969.
Woonplaats: Bennekom.
Verliefd, verloofd, getrouwd, kinderen: Al 22 jaar getrouwd met Richard Wiersma. We hebben vijf kinderen: Niek (19), Charlotte (18), Susan (14), Luuk (12) en Thom (net 8 geworden).
Hobby's: Muziek luisteren en maken, zwemmen.
Opleiding: VWO op het Marnix, Pabo Felua, Lerarenopleiding Wiskunde en opleiding tot Remedial Teacher.
Huidige beroep: Na een aantal jaren voor de klas, op de peuterspeelzaal en bij de huiswerkbegeleiding en bijles, heb ik sinds september mijn eigen bedrijfje: Leerlingbegeleiding Bennekom. Ik geef bijles wiskunde aan alle klassen van het voortgezet onderwijs en ben Remedial Teacher. Als RT-er help ik leerlingen met rekenen, spelling, grammatica en begrijpend lezen.
Wat vind je leuk aan dit werk: Het is mooi om te zien hoe leerlingen groeien in kennis en vaardigheden, maar vooral in zelfvertrouwen. Ze leren dat ze dingen wèl kunnen! Aan de andere kant is het altijd rot als een leerling die ik begeleid heb toch zakt voor zijn examen. Zelfs als ik dit al had zien aan komen, heb ik daar toch een slechte dag van.
Verder actief: Ik ben actief bij de kangoeroeklup (3-6 jarigen) van DVO. Ook draai ik mee in het kinderwerk in onze kerk (VEG Bennekom), daarnaast ben ik hulpouder bij de plusklas en op de Julianaschool help ik leerlingen met rekenen.
Favoriete krant: Het Bennekoms Nieuwsblad.
Muziek: Dat is al heel lang Stef Bos en sinds kort ook Matthijn Buwalda. Voor beiden geldt: mooie teksten, goede muziek.
Sport: Zwemmen.
Vakantieadres: We gaan regelmatig naar Engeland waar mijn zus woont, maar ik kom ook graag in één van de Scandinavische landen.
Slecht in: Ik ben slecht in het bewaken van mijn eigen tijd. Ik vind heel veel dingen leuk en er is overal een tekort aan vrijwilligers. Maar regelmatig zijn de dagen dan gewoon te kort.
Goed in: Ik houd van het organiseren van activiteiten in de kerk of voor de kangoeroes (DVO).
Hekel aan: Negatief gepraat over van alles.
Spijt van of over willen doen: Er zijn iedere dag wel dingen waar ik spijt van heb. Als je met mensen (tieners en kinderen) werkt, gaat het om goed luisteren en afstemmen. Wat heeft dit kind nodig? Soms trek ik te snel conclusies en daar baal ik dan later van.
Goede voornemens: Kritisch blijven op mijn eigen werk.
Wat zou je ooit nog eens willen doen: Ik zou heel graag nog een keer met mijn zus en zwager en onze kinderen naar Zambia gaan, het land van mijn zwager. Het lijkt me mooi om de kinderen te laten zien waar hij vandaan komt.
Lelijkste plekje in Bennekom: Op dit moment nog onze achtertuin. Maar daar gaat dit voorjaar verandering in komen.
Mooiste plekje in Bennekom: De opgeknapte oude pandjes in het dorp.
Estafettestokje gaat naar: Meester Bart.
Omdat: Hij afscheid neemt van de Julianaschool. Onze kinderen hebben bij elkaar opgeteld zeven jaar met plezier bij hem in de klas gezeten.

Meer berichten