Foto: Doriet Willemen

Dorps(p)raad

Wat een feest, vandaag gaan we stemmen. Ik neem mijn kinderen mee, dat vinden ze bere-interessant. Vooral het snoepje dat ze op het stembureau krijgen heeft hun belangstelling. "Wie gaan we kiezen, de baas?" vragen ze mij. Tja, hoe leg ik ze dat uit...
Ik ben blij dat zoveel mensen raadslid willen zijn en bereid zijn om ons te vertegenwoordigen en om keuzes te maken. Ik hoop op een massale opkomst. Door naar de stembus te gaan, laten we zien dat we het democratisch systeem steunen. Dit systeem is een stuk beter dan die in veel andere landen. Hier zijn we beschermd tegen willekeur van de overheid. Dat vind ik een groot goed en wil ik graag behouden. Ik ken genoeg voorbeelden uit andere landen waar je van de ene op de andere dag uit je huis kan worden gezet, in de gevangenis belandt of waar wetteloosheid heerst. In Nederland kun je naar de rechter stappen of in gesprek gaan met de gemeente. Of je kan ons als Dorpsraad een mail sturen over zaken in ons eigen dorp. Dus stem en laat zien dat je geen willekeur of wetteloosheid wilt.

Het Bennekomse verkiezingsdebat was drukbezocht en liet de dilemma's mooi zien. Wij zijn blij dat de raadsleden de uiteindelijke keuzes in de gemeenteraad maken. Als Dorpsraad dragen wij ook een steentje bij. Wij helpen de ambtenaren, raadsleden en burgemeester en wethouders met informatie en adviezen. Als we als Bennekommers alle zaken goed met hen bespreken dan ontstaan er betere plannen met veel draagvlak. De structuurvisie is wat ons betreft een goed voorbeeld hiervan. Als we zaken niet goed bespreken, dan loop je kans dat het hele proces vastloopt. Een voorbeeld hiervan vinden wij de (snel)fietsroute. We hebben de afgelopen vier jaar erg prettig samengewerkt. Wij zijn blij dat alle partijen dat de komende vier jaar ook weer willen doen. Wij kijken als Dorpsraad uit naar een hele fijne samenwerking met de nieuwe raad en het college.
Reacties naar: ceiloi@dorpsraadbennekom.nl

Meer berichten