Martin Markering rekende zich suf, maar kon de winst tegen Hotze Tette Hofstra niet vinden. (foto: Rinus van der Molen)
Martin Markering rekende zich suf, maar kon de winst tegen Hotze Tette Hofstra niet vinden. (foto: Rinus van der Molen)

John Riksen blijft op kop bij BSV

BENNEKOM – John Riksen heeft bij schaakclub BSV Bennekom in de negentiende ronde niet alleen de leiding behouden, maar die positie ook verstevigd. Hij won in een marathonpartij van Benno van der Veen. Van de concurrentie kwamen Hotze Tette Hofstra en Martin Markering tot remise.

Het duel tussen Riksen (zwart) en Van der Veen leek gelijkwaardig met ongelijke lopers. Het bleek echter weer eens dat Riksen de man van de structuren is. De gecreëerde pionnen structuur en een overdaad aan activiteit van de zwarte loper, bleken teveel voor van Van der Veen. Een knappe prestatie van Riksen.

In de andere topper: Hofstra – Markering (wit), speelde wit de opening niet zorgvuldig. Een 'fout' van Markering deed de stelling kantelen. Hij gaf een kwaliteit weg voor een pion. Activiteit leverde nog een tweede pion op en hij kon aan winst gaan denken. De stelling leek gewonnen, maar Hofstra is een sterk verdediger. Omdat Markering de winst niet vond, werd het remise.

Het duel tussen Noel Bovens en Chris van Oosterwijk was snel klaar en werd het remise. Harry Verhoef was kansloos tegen Gary Dinsbach.

Overige uitslagen:

Jan Wouters – René Bakker 0-1, Jaap van Donkelaar – Hans Van de Weteringh 0-1, Gerhard Bakker – Sjoerd de Rave 1-0, Jaap Nugteren – Hans Gillet 1-0.

Meer berichten