John Riksen is de koppositie slechts één week kwijt geweest.
John Riksen is de koppositie slechts één week kwijt geweest.

John Riksen weer op kop bij BSV Bennekom

BENNEKOM - Omdat koploper Hotze Tette Hofstra de achttiende ronde aan zich voorbij liet gaan, nam John Riksen na een zinderend tijdnoodduel met Martin Markering de koppositie in de interne competitie weer over. Hofstra is met amper vijf punten minder nog tweede.

Een betere pionnen¬structuur bleek voldoende voor de overwinning van Riksen na een mooi gevecht. En vooral in de tijdnood vlogen de vonken er af Het was de langste partij van de avond. Markering deed door het verlies even wat stapjes terug.

Jaap van Donkelaar was tegen Martijn Pauw iets eerder klaar dan de toppers. Hij verloor onder druk van de tegenstander, de tijd en de wedstrijdleider het duel. De laatste moest bij herhaling aandringen op het bijhouden van de notatie.

Omgebouwd
Joop de Bruin had een goede en Jaap Nugteren een slechte generale repetitie voor het komende externe treffen tegen de jeugd van Veenendaal. Sjoerd de Rave zag zijn Van Geet-opening door Hans Gillet worden omgebouwd tot een Caro-Kann. Het mocht de zwartspeler (Gillet) niet baten. Eerst verloor hij een kwaliteit en wat later de partij.

Sake van der Schaaf sloeg per abuis met zijn paard een eigen pion en moest toen met hetzelfde stuk een andere zet doen. Hij vond een uitweg naar remise. Mooi gedaan. Gerhard Bakker zag Kees van Dijk verkeerd ruilen en haalde zo het punt binnen. De laatste van de zeven partijen ging tussen Benno van der Veen en Hans van de Weteringh. Witspeler Van der Veen was aan zijn stand verplicht om te winnen en deed dat ook.

Externe
Het magere aantal deelnemers aan de achttiende ronde kan voor een goed deel worden verklaard, doordat acht spelers van BSV Bennekom 2 voor de OSBO-competitie moesten aantreden tegen Veenendaal 2. Dat team scoorde nog geen matchpunt, terwijl de thuisclub bovenaan staat.

Het resultaat: een 6½-1½ overwinning voor BSV Bennekom 2. Teunis Bunt, Noël Bovens, Harry Verhoef René Bakker, Jan Wouters wonnen hun duel. Chris van Oosterwijk, Gary Dinsbach en Teun Alting kwamen tot remise.

Stand intern op kop
01 John Riksen (714,0)
02 Hotze Tette Hofstra (709,3)
03 Teunis Bunt (656,5)
04 Martin Markering (647,5)
05 Benno van der Veen (610,2)
06 Noël Bovens (542,7)
07 Chris v. Oosterwijk (522,5)
08 Gary Dinsbach (494,5)
09 Harry Verhoef (491,3)
10 Rene Bakker (477,5)
11 Jan Wouters (472,2)
12 Rinus van der Molen (412,2)

Meer berichten
Shopbox