Kok Jelle Praamstra naast het groene en rode scherm; de spannende ontknoping van elke Wie is de Mol-aflevering. Welke BN'er moet het programma verlaten en wie gaat er door?
Kok Jelle Praamstra naast het groene en rode scherm; de spannende ontknoping van elke Wie is de Mol-aflevering. Welke BN'er moet het programma verlaten en wie gaat er door? (Foto: Rick Praamstra)

Avond voor molloten in Het Oude Postkantoor

BENNEKOM - Er zijn weinig televisieprogramma's die zo veel enthousiasme onder de kijkers teweegbrengt als 'Wie is de Mol?'. Een van de trouwe kijkers is Jelle Praamstra. De 'molloot' en kok organiseert nu op 10 maart voor het tweede jaar het Wie is de Mol-diner in Grand Café Het Oude Postkantoor.

Al bijna twintig jaar is het programma waarin 'de mol' probeert opdrachten te saboteren een kijkcijferkanon van de publieke omroep. Fanatieke fans worden ook wel 'molloten' genoemd. Zij missen geen aflevering, zijn fanatiek op zoek naar aanwijzingen en discussiëren onderling over de identiteit van de mol.

Het diner is een idee van Jelle Praamstra en Johan Laffra. De eerste editie bleek een succes, vertelt Praamstra. "Deelnemers vonden het eten lekker en leuk dat ze gewoon gezellig met andere molloten samen zijn en de quiz spelen. Tijdens de ontknoping op de televisie waren het net een stel kinderen bij elkaar. De meesten dachten dat Sanne (Wallis de Vries) de mol was. Toen bleek dat het Thomas (Cammaert) was, juichten de anderen die hém als mol zagen."

De kok probeert tijdens deze avond de gasten te verrassen met speciale gerechten met een kwinkslag en een gevarieerde quiz. De quiz vindt plaats tijdens en na het diner. Er is een voorronde met ongeveer vijfentwintig vragen, daarna de finale met de vijf beste kandidaten die in afvalrondes strijden om de zege en de prijzen. De finale wordt gespeeld na het einde van de uitzending die om 20.30 uur begint.

De Bennekommer haalt veel plezier uit de avond. "Ik vind het leuk om quizzen te bedenken en ik zie op deze avond mensen die ik ken via sociale media, maar nog nooit heb gezien. Vorig jaar won bijvoorbeeld iemand uit Gouda. Het zou leuk zijn als er nu een Bennekommer wint, haha." De avond kost 27,50 euro en start om 17.30 uur. Aanmelden via hetoudepostkantoor@gmail.com.

Meer berichten
Shopbox