Tijdens een modeshow lieten de leerlingen hun zelfgemaakte sport tenues zien aan ouders, opa's en oma's (foto Doriet Willemen).
Tijdens een modeshow lieten de leerlingen hun zelfgemaakte sport tenues zien aan ouders, opa's en oma's (foto Doriet Willemen). (Foto: Doriet Willemen)

Samen Sterkdag op de Juliana met modeshow en winterbuffet

BENNEKOM - De kinderen van CNS-basisschool Juliana hielden vorige week een spetterende modeshow van zelf ontworpen sportkleding. Aansluitend was er voor iedereen een heerlijk zelfgemaakt winterbuffet.

Directeur Christiaan de Jong staat deze ochtend persoonlijk bij de voordeur van de school om alle bezoekers hartelijk welkom te heten. Hij heeft het er behoorlijk druk mee want er zijn heel wat (groot)ouders die de modeshow graag willen bekijken. "Hartstikke leuk dat er zoveel belangstelling is voor deze dag", zegt hij tevreden. In de grote hal is het een beetje inschikken maar al snel heeft iedereen een plekje gevonden. De kinderen van groep 1 t/m 5 hebben plaatsgenomen op bankjes langs de catwalk en zitten daar eerste rang. Ze hebben goed zicht op de leerlingen uit de bovenbouw die een voor een hun zelfgemaakte kleding komen showen. Natuurlijk wordt er ook uitleg bij gegeven door de medeleerlingen. In groepjes hebben de kinderen de afgelopen weken hard gewerkt om een mooie sport outfit te bedenken en te maken. Er is goed nagedacht over de kleuren en over allerlei details. Zo staan er op het rokje van een hockeyster de namen van alle klasgenootjes geschreven. "Daaraan kun je zien dat ze steun krijgt van de hele groep", luidt de uitleg door de microfoon. Bij het maken van de sportkleding zijn de kinderen ook erg creatief geweest. Van een oud hemd, gordijnstof en materialen uit de tweedehandswinkel zijn allerlei kledingstukken samengesteld. Een paar kinderen heeft een riem gemaakt van bierdoppen. "We zijn milieuvriendelijk aan de gang gegaan", klinkt het door de luidspreker. Iedere outfit, van voetbal, basketbal, ballet, schermen tot boogschieten, kan rekenen op een groot applaus van het publiek.
Na afloop van de modeshow is er een heerlijk winterbuffet, waarbij kinderen, leerkrachten en (groot)ouders samen eten van zelfgemaakte hapjes. En ook hier hebben de kinderen weer goed hun best gedaan op de sneeuwpopjes van snoep, warme snacks en prikkers met fruit. Wanneer je naar de temperatuur buiten kijkt, dan kunnen de kinderen een stevig winterbuffet wel gebruiken bij het begin van deze voorjaarsvakantie.

De dag vormde de afsluiting van een periode, waarin het thema 'Sport en kleding' centraal stond. Er werd deze weken niet alleen uit boeken geleerd, maar kinderen leerden ook samenwerken en creatief bezig zijn. Op een afsluitende Samen Sterkdag nodigt de Juliana de ouders en/of de buurt uit.
De volgende Samen Sterk dag staat ook al op de agenda, namelijk op 23 maart. De school gaat dan het zwerfafval in de omgeving opruimen tijdens de actie Nederland Schoon.

Meer berichten
Shopbox