Martin Markering scoorde er lustig op los in het Rapid.
Martin Markering scoorde er lustig op los in het Rapid.

Wedloop met hindernissen bij Rapid van BSV Bennekom

BENNEKOM - Hoewel de laatste vier voorronden van het Rapid bij BSV Bennekom met enige vertraging van start gingen, waren de sfeer en de spanning er niet minder om. Martin Markering was met de score van 7 uit 8, de eerste die al zeker was van een plaats in de hoogste finalegroep. Toch scoorde hij in deze laatste sessie nog 2,5 punten bij.

Voor plaatsing in de hoogste groep was een score van 6 uit 8 nodig. Die had Ed de Beule bij de start al binnen. Hij gaat dus ook voor de gladiolen. De winst tegen Harry Verhoef in de negende ronde was dan een extraatje.

Jaap Nugteren was de eerste afvaller. Hij deed slechts één ronde mee. René Bakker haalde alleen tegen Sjoerd de Rave een puntje binnen en bleef op vier punten steken. Jaap van Donkelaar had drie punten nodig, maar zijn avond niet en haalde er niet één. Ook Hans van de Weteringh moest drie punten halen. Hij deed dat met verve, mede door een fraaie overwinning op De Beule. Echter zag hij Martijn Pauw op basis van weerstandspunten net iets hoger eindigen. Van de Weteringh zal moeten strijden in de B-groep.

John Riksen had zijn avond en klom van plaats negen naar plaats vier met drie winstpartijen en een salonremise tegen Pauw. Noël Bovens stond op vijf punten bij de start. Hij begon met verlies tegen Hotze Tette Hofstra en Riksen, gevolgd door remise tegen Teunis Bunt. Alles hing dus af van de laatste ronde tegen Van Donkelaar, dat bleek echter geen groot probleem.

Hofstra stond op 5½ punt en liet met winst op Bovens in ronde negen geen twijfel bestaan over zijn aspiraties. Nog een zege en twee remises waren met 8,5 punten goed voor de hoofdgroep.


Snelschaakkampioenschap
BENNEKOM - In het denksportcentrum de Commanderij, Commandeursweg 44 in Bennekom, wordt op maandag 12 maart 2018 door de Bennekomse Schaakvereniging BSV, het jaarlijkse Open Bennekoms Snelschaakkampioenschap afgewerkt.

De aanvang van het toernooi is 20.00 uur. Zaal open vanaf 19.30 uur. Inschrijving wordt om 19.55 uur gesloten. Opgeven kan vooraf ook per mail. Mailadres: rini.kreeft@planet.nl

Er worden acht voorronden gespeeld volgens het Zwitserse Systeem. Daarna volgen finaleronden in groepen van zes spelers. Afhankelijk van het aantal deelnemers, kan hiervan worden afgeweken. Het speeltempo is vijf minuten per speler per partij.

Prijzen zijn in natura. Geen inschrijfgeld verschuldigd!

Meer berichten
Shopbox