Foto: Doriet Willemen

Dorps(p)raad

Door Ceiloi van Deutekom

Wat een schitterend bos hebben we toch. Na de storm hebben wij heerlijk door het bos gefietst, gerend en gewandeld. We keken onze ogen uit, bomen leken wel luciferhoutjes. De afgelopen weken werden de paden weer vrijgemaakt en vorige week zaterdag was alles weer goed begaanbaar tijdens de Februariloop. Ik vond het een heel mooi evenement, met dank aan al die vrijwilligers. Ik word heel blij als ik zie hoeveel leuke initiatieven er telkens weer ontstaan. En ik ben trots op ons bruisende vrijwilligersleven en op alle vrijwilligers die het mogelijk maken. We hebben hier in het dorp een rijk verenigingsleven met de sportclubs, scholen, kerken en Oud-Bennekom. Ik zou graag alles opnoemen, maar op onze website vind je ze allemaal.
Er zijn zoveel voorbeelden van mooie initiatieven door vrijwilligers. Neem nu het NK Korfbal, dit was een blauwdruk voor de korfbalbond. We hebben een Eetcafe van Ontmoeting en excursies van IVN. Via Levend Landschap is de Kraats schoon en ik kreeg laatst een leuke brief om samen de boomspiegels te beplanten. BennekomDoet – van de cheques - stroomt vol met iniatieven. En dan heb ik het nog niet gehad over (mantel)zorgers. Die kanjers verdienen een grote pluim. Mocht je zelf ook iets willen doen, meld je dan op de facebookpagina van Vraagt-U-maar of mail mij, dan stuur ik je aanmelding door.

Aan het Bennekomse verkiezingsdebat op woensdag 7 maart in de Brink doen twaalf partijen mee! Ik verwacht een levendig debat over de snelle fietsroute en over allerlei andere actuele zaken zoals de zondagsopening, verkeer, veiligheid, zorg, duurzaamheid, wonen en burgerparticipatie. De Dorpsraad is druk bezig met de voorbereidingen voor dit debat en ontvangt graag jouw input. Het zou fantastisch zijn als je jouw ideeën naar mij mailt. En natuurlijk hoop ik dat er heel veel Bennekommers hierbij aanwezig kunnen zijn.
Reacties: ceiloi@dorpsraadbennekom.nl

Meer berichten
Shopbox