DVO/Accountor won zaterdag  van Avanti/Flexcom.(foto: Erik Mulder)
DVO/Accountor won zaterdag van Avanti/Flexcom.(foto: Erik Mulder)

Eindelijk winst voor DVO/Accountor

BENNEKOM – Met de winst op hekkensluiter Avanti/Flexcom zijn de grootste degradatiezorgen voor DVO/Accountor voorlopig weer verdwenen. De Bennekommers zegevierden met 25-27 en hebben nu een voorsprong van vier punten op de ploeg uit Pijnacker, waarbij het onderlinge voordeel ook nog als een extra puntje gezien kan worden. De achterstand op nummer acht KCC/SO natural is hetzelfde.

Avanti speelde een dijk van een pot en kwamen het beste uit de startblokken. Na de 0-1 gaven een paar slordige Bennekomse aanvallen de thuisploeg kans om al vroeg weg te lopen. Twee afstandsschoten, een vrije bal en een strafworp binnen twee minuten zorgden voor 4-1. DVO had echter direct een antwoord klaar. Marijn van den Goorbergh rondde met één hand een doorloopbal af, Fleur Hoek schoot haar eerste binnen en de weer in de basis begonnen Dennis Brunt deed hetzelfde.

Met een prachtige doorloop zette Rick van den Blink zijn ploeg weer op twee verschil (6-4), maar opnieuw egaliseerde DVO via Hoek en Brunt om vervolgens langzaam maar zeker het initiatief over te nemen. De rust kwam bij 11-12 via een stip van de onder de paal heersende Brunt. Omdat ook Koen van Roekel en Van den Goorbergh veel ballen afvingen, noteerde DVO een zeer schappelijk aantal van 67 pogingen.

Terug uit de kleedkamers miste Brunt een opgelegde kans voor de twee verschil, maar later viel die alsnog via een doorloopbal van Hoek, ook omdat Jordi van Zuidam vlak daarvoor zijn tweede strafworp miste. DVO leek de wedstrijd vervolgens direct te beslissen, want in no-time liep het door een paar zuivere afstandsschoten uit naar 13-18.

Een time-out van Erwin van der Putten bracht Avanti echter weer bij de les en met wat ingestudeerde combinaties werd de aansluiting bij 17-19 weer gevonden. De zuiver schietende Van den Goorbergh (zes veldgoals) profiteerde vervolgens van een doorbraak van Van Roekel (17-20) en Romy Teunissen, weer helemaal terug na haar pinkblessure, tekende voor de 18-22.

Omdat Avanti bleek aandringen was haar 20-23 ook belangrijk en toen Janine van Schie de 21-25 scoorde was de wedstrijd gespeeld. De thuisploeg kwam nog tot 25-27 en liet League-waardige statistieken noteren, maar staat toch nog altijd met lege handen. Hun lot lijkt bezegeld, terwijl DVO in de komende vijf wedstrijden drie punten moet zien in te lopen op KCC om in de laatste ronde op bezoek bij die ploeg nog kans te hebben op de veilige achtste plaats.

Meer berichten