Junior Quincy Veenhof (rechts) maakt de overstap naar de hoofdmacht van Bennekom. Links zijn teamleider Bert Seves.
Junior Quincy Veenhof (rechts) maakt de overstap naar de hoofdmacht van Bennekom. Links zijn teamleider Bert Seves. (Foto: Rick Praamstra)

'Droom om toegejuicht te worden'

Bennekom - Voetballer Quincy Veenhof maakt volgend seizoen de overstap naar het eerste van VV Bennekom. Het jeugdlid speelt al vanaf zijn vierde bij Bennekom. Zijn leider Bert Seves kent hem al van jongs af aan en is lyrisch over het talent.

Quincy lacht als Bert de loftrompet steekt over de 18-jarige voetballer van Onder 19-1. Volgens de 62-jarige ras-Bennekommer is de middenvelder nu al goed genoeg voor de basis van het eerste. "Quincy heeft een dodelijk linkerbeen. Hij is de architect van het team en denkt altijd twee zetten vooruit. Als hij de bal aanneemt, weet hij al wat hij ermee gaat doen. Hij steekt er echt bovenuit." Bert loopt al decennia mee op De Eikelhof. Hij zag Kees van Wonderen via Bennekom het profvoetbal bereiken en ziet dat ook weggelegd voor Quincy.
Zelf is Quincy een stuk bescheidener. Als je hem vraagt naar zijn kwaliteiten en karakter is hij stil en denkt hij lang na. Hij kijkt liever naar wat er nog beter kan. Zo wil hij volwassener worden. "Ik ben nu aanvoerder. Dat betekent dat ik het team bij elkaar moet houden en moet motiveren. Ik ben als aanvoerder het verlengstuk van de trainer. Ik moet nog meer initiatief tonen en zorgen dat het team naar me luistert, al zijn het vrienden van mij."
Zijn team staat bovenaan in de vierde divisie. Toen de technische commissie hem vertelde dat hij de overstap naar het eerste mocht maken, stond hij erop het seizoen af te maken in Onder 19-1. De Havo-scholier wil in zijn laatste seizoen als junior nog graag de titel pakken met zijn vrienden. Na de zomer gaat hij voor een basisplek bij de hoofdmacht. "De technische commissie heeft vertrouwen in mij. Ik ben blij dat ik die kans krijg. Het is aan mij om te laten zien dat ik waardig genoeg ben voor de basis."
Bert en Quincy kennen elkaar al sinds de D-tjes. Bert was een grote steun toen Quincy op tienjarige leeftijd plots zijn vader verloor. "Dat leed deel je met zijn allen. Het is klasse hoe Quincy eruit is gekomen. Ik heb veel respect voor hoe hij het oppakt." Al zijn er soms nog moeilijke momenten, het overlijden van zijn vader is niet iets wat hij op het veld met zich meedraagt. "Het is voor jezelf wel moeilijk, maar tijdens het voetballen vergeet je alles."
Via Bennekom hoopt de 'architect' zich te ontwikkelen en stapje voor stapje hogerop te komen. Hij werd al eens benaderd door de Nijmeegse profclub N.E.C., maar dat liep op niets uit. Zijn grote droom is Ajacied worden. "Zelf ga ik soms naar Ajax. Als de spelers het veld opkomen voor de warming-up draait er een opkomstnummer. Ik krijg dan altijd kippenvel; iedereen gaat schreeuwen en applaudisseren. Het is een droom om daar zelf te staan."

Meer berichten