Martijn Bakker (rechts) won na de derde snelschaakpartij van Noël Bovens. (foto: Rinus van der Molen)
Martijn Bakker (rechts) won na de derde snelschaakpartij van Noël Bovens. (foto: Rinus van der Molen)

Kwartfinale beker bij schaakclub BSV Bennekom

BENNEKOM – De kwartfinale van de beker heeft bij schaakclub BSV Bennekom geen echte verrassingen opgeleverd. Wel was soms de spanning te snijden. En dat vooral in het duel tussen Martijn Bakker en Noël Bovens.

De eerste partij tussen Bakker en Bovens werd overtuigend gewonnen door Bakker. In de tweede maakte hij een grote fout en werd uitgeteld. Dus 1-1 en barrage. In de eerste snelschaakpartij trapte Bakker in een bekende openingsval van Bovens. Hij maakte het weer goed met een prachtige mataanval in de tweede snelschaakpartij.

In de beslissende derde snelschaakpartij was er sprake van herhaling van zetten (drie keer dezelfde stand). Bovens vroeg om bewijs en dat bleek niet aan te tonen. Doorspelen! Er werd geruild dus stonden er nog slechts twee kale koningen op het bord: remise. Bakker gaat door, omdat hij met zwart speelde.

In de overige partijen was Sjoerd de Rave snel klaar in de eerste partij, maar hield in de tweede partij tegen Martijn Pauw lang vol. Titelverdediger Hotze Tette Hofstra behaalde twee degelijke overwinningen op Ed de Beule. Datzelfde geldt voor Benno van der Veen tegen Hans van de Weteringh. Geen eer te behalen voor de verliezers.

In de halve finale kwamen de ontmoetingen Martijn Pauw contra Hotze Tette Hofstra en Benno van der Veen tegen Martijn Bakker uit de koker. En deze wedstrijden beloven op voorhand veel.

Meer berichten