Lesly (links) neemt het stokje over van Yolanda.
Lesly (links) neemt het stokje over van Yolanda.

Elke dag eten is niet vanzelfsprekend

BENNEKOM - De Eetwinkel van Björn en Lesly is in februari de locatie voor de Voedselbankestafette en neemt daarmee het stokje over van Yo's Gym. Bij Yo's gym ging het afgelopen maand heel goed met het vullen van de kratten. Zoveel als Albert Heijn er had, zestig, lukte niet, maar afgelopen week had ze wel vijf kratten vol. Iedereen die heeft bijgedragen, heel hartelijk dank!

Zo'n 160 gezinnen (dit zijn zo'n 400 personen) uit de gemeente Ede die hulp hard nodig hebben krijgen wekelijks een boodschappenpakket. Hieronder is ook een aantal gezinnen uit Bennekom. Deelname aan de Voedselbank is tijdelijk en voorziet in nood in een tijdelijk situatie. De deelnemers zijn verplicht te werken aan de sociale en financiële zelfredzaamheid. Dit betekent dat cliënten alleen gebruik kunnen maken van Voedselbank Ede als zij actief werken aan het oplossen van hun problemen.

De Eetwinkel is niet alleen een restaurant, maar is ook cateraar. Sinds september is het restaurant uitgebreid en het loopt erg goed. "De Voedselbank is een goed initiatief", vertelt Lesly. "Het is belangrijk dat de Voedselbank er is. Er is veel meer armoede in Nederland dan je denkt. En er wordt veel te veel eten weggegooid. Zelf gooien we bijna niets weg. Als de klant bij ons komt eten, mogen ze zelf ook wat meenemen voor in de kratten of mensen die alleen wat willen brengen, graag!" De Voedselbank ontvangt graag lang houdbare producten zoals rijst, koffie, potten groenten of drogisterijartikelen. Björn en Lesly hopen op vele volle kratten. De Eetwinkel is geopend op dinsdag tot en met zaterdag van 11.30 tot 21.00 uur. Mogen we weer op uw steun rekenen?

Meer berichten