Foto: Gert Budding

Uit het dorp

In de strijd om de gunst van de klant lopen de meeste personeelsleden in minstens twee Bennekomse supermarkten tegenwoordig met een oordop in door de winkel. Of er ook muziek uit zo'n grote zwarte dop komt laat zich niet horen. Echt vrolijk ziet het er in ieder geval niet uit. Veel leuker is de aanstaande Bennekomse Keukenhof rond de boomspiegels. Met hulp van het weer, de uitlaatgassen en andere natuurlijke warmte die ons Bennekom nu eenmaal bezit, schieten de bollen de laatste week uit de grond. Nu maar hopen dat de Bennekommers hun bloemen zo meteen gewoon bij de Bennekomse bloemenhandelaren blijven kopen en geen bosje van eigen Bennekomse teelt mee naar huis nemen.
Bovenop de Hullenberg heeft Oud-Bennekom een informatiebordje geplaatst met een verhaaltje over dat andere Bennekomse gewas; de rogge op de Hullenberg. Er staat op dat de geoogste rogge in streekproducten wordt verwerkt. Een mooi geschreven ondernemerszin, want dat alleen de rogge van de twee oude akkertjes voor het pannenkoekenmeel, veldwachterbier en jenever wordt gebruikt is al lang niet meer het geval. De meeste grondstof komt gewoon uit de Kraats en niet meer van de Hullenberg, waar de overmatige hondenpoep en de ondermaatse bemestingsmogelijkheden de opbrengst doet achterblijven bij de commerciële wensen.
De stoep bij de nieuwe Kwalitaria is van de week vakkundig een stukje omhoog gehesen. Straks komen daar stoeltjes en tafeltjes en is er wat minder ruimte voor voetgangers en fietsers die de auto's in de Dorpsstraat proberen te trotseren. Wat dat betreft mogen de auto's wel eens keer allemaal uit de Dorpsstraat verdwijnen. Aan de andere kant zou dat ook weer vervelend zijn voor bijvoorbeeld mensen die even gauw een groot pakket willen afzetten bij de postkantoor in de Bruna. Trouwens ook dé plek waar de afdeling handhaving van de gemeente Ede rond spitstijd, aan het einde van de middag, graag gauw even wat bonnen uitschrijft... Ik zal handhaven, heet het dan.
Vandaag vieren we de 80e verjaardag van de oude koningin, die nu met recht oud genoemd mag worden. Er bestaan nog foto's dat ze als jong meisje meedeed aan het Concours Hippique op Hoekelum.
De tram komt er aan, ik moet gaan stoppen...

Meer berichten