Het titanengevecht tussen Martin Markering en Ed de Beule trok veel bekijks. (Foto: Rinus van der Molen)
Het titanengevecht tussen Martin Markering en Ed de Beule trok veel bekijks. (Foto: Rinus van der Molen)

Markering blijft 'de man' in Rapid bij BSV

Door Rini Kreeft

BENNEKOM – Martin Markering blijft in de strijd om de titel RAPID bij schaakclub BSV Bennekom op kop. In de tweede sessie van vier partijen voegde hij maandagavond drie punten toe aan zijn maximale score uit de eerste sessie..

Een Markering in vorm is een zeer bedreven Rapid-speler. Dat zal de reden zijn dat eerst outsider Ed de Beule met een puntdeling tegen hem genoegen nam en dat vervolgens Noël Bovens het voorbeeld volgde. Geen verkeerde gedachte, want daarna hakte Markering er weer in. Eerst ging Harry Verhoef, er aan. En in de achtste ronde trok Hans van de Weteringh aan het kortste eind. Kortom: Markering zit straks in de finale in de hoofdgroep van zes spelers.
Dat kan Ed de Beule nog niet zeggen. Wel staat hij met zes punten, eentje minder dan de koploper, er ook riant voor. De Beule verloor van Hotze Tette Hofstra, maar won van Benno van der Veen en Teun Alting. Het verschil met nummer zes is twee punten, dus moet De Beule op maandag 26 februari in de derde sessie er even tegenaan. Dat geldt ook wat voor Hofstra, die met 3,5 punten zijn totaal tot 5,5 punten opschroefde.

Overige kandidaten voor de hoofdgroep zijn:

Benno van der Veen (5), Noël Bovens (5), Jan Wouters (4), John Riksen (4,5), Harry Verhoef (4) en Teun Alting (4).

Kijk voor meer informatie op www.bennekomsesv.nl

Meer berichten