DVO verloor zaterdag met 14-22 van DOS. (foto: Erik Mulder)
DVO verloor zaterdag met 14-22 van DOS. (foto: Erik Mulder)

Wederom verlies voor DVO

Door Tim van Zoeren

BENNEKOM - De klappen blijven komen voor DVO/Accountor. Na de harde nederlaag tegen KCC/SO natural, ging ook de tweede thuiswedstrijd van 2018 verloren. De Bennekommers gingen gebukt onder een ongeziene schotloosheid en DOS'46 kon relatief eenvoudig twee nieuwe punten bijschrijven: 14-22.

Tot 4-4 kon DVO/Accountor bij blijven. Toen brak een kwartier aan waarin DVO alles miste. DOS profiteerde gretig, met name via de energiek spelende Leander Zwolle. Hij bracht zijn ploeg met twee goals naar een verschil van vier (4-8) en maakte aan het begin van de tweede helft met de 7-12 en 7-13 ook snel een einde aan een eventuele Bennekomse opmars. DVO had bij 7-10 enkele aanvallen gemist om weer op twee  punten verschil te komen.
Waar de thuisploeg voor rust nog wel meer kansen creëerde dan de ploeg uit Nijeveen (55 om 46), zakte ook het Bennekomse spelpeil weg naar een uiterst bedenkelijk niveau. Plaats fouten, ballen die tussen de vingers door glippen, eigenlijk lukte vrijwel niets meer. Tegen beter weten in bleef DVO nog energie leveren. Met Lara Heijboer voor Hester Heitink en later Menno van der Neut voor Andrés, probeerde Crum nog iets te forceren. Maar het vertrouwen in een goede afloop leek verdwenen.

De wedstrijd was definitief gespeeld toen Visscher met wat 'toverballen' ook z´n aanvallende klasse begon te tonen. Ook het feit dat Nienke Hintzbergen tegen Janine van Schie wat minder productief was dan normaal, zal de in Bennekom teruggekeerde Gerald Aukes weinig zorgen hebben gebaard. Zwolle bekroonde een goede wedstrijd met de 13-22 en zag collega jeugdinternational Koen van Roekel de 14-22 eindstand binnen schieten.

Gezien het ongekend lage percentage afstandsgoals (5 uit 77, 6%) zal DVO de komende weken vooral de afronding op orde moeten krijgen, wil het over twee weken op bezoek bij Avanti/Flexcom de negende plaats verstevigen.

Kijk voor meer informatie op www.dvo-korfbal.nl

Meer berichten