Foto: Doriet Willemen

Dorps(p)raad

Het nieuwe jaar is voor mij met griep begonnen. Net als vele anderen lag ik thuis op de bank uit te zieken. Gelukkig ben ik weer aardig opgeknapt en kijk ik vooruit naar het komende jaar. Ik hoop dat na jaren van economische malaise, ook de winkels weer zijn opgeknapt. Hopelijk blijven de plaatselijke ondernemers goed bezocht worden door ons als bewoners. Ik zie om me heen dat door aankopen via internet het winkelen drastisch verandert, maar uiteindelijk wint toch de persoonlijke, goede service in het eigen dorp. Met elkaar moeten we ons centrum levendig houden. Binnenkort zit de Dorpsraad met de centrummanager om de tafel om dit te bespreken.
Wanneer ik nu door Bennekom fiets dan valt het mij op dat er één winkelketen is die flink groeit: Activast. Deze heeft zijn posters op veel ruiten van leegstaande winkels hangen. Je zou verwachten dat het overschot aan winkelpanden leidt tot lagere huurprijzen, maar dat gebeurt helaas nog niet zo hard. Het is te hopen dat er snel weer nieuwe huurders komen maar tot het zo ver is, is het misschien wel een goed idee om deze leegstaande ruimtes een beetje leuk aan te kleden. Ik denk dat het centrum daar een stuk aantrekkelijker van wordt. Het dorpscentrum wordt in ieder geval een van de onderwerpen bij het Bennekomse verkiezingsdebat dat we op woensdag 7 maart, twee weken voor de gemeenteraadsverkiezingen, gaan houden.

Deze maand was de burgemeester op bezoek bij de dorpsraadvergadering om met ons en met het dorp nader kennis te maken. We hebben onder andere gesproken over manieren om eenzaamheid te verminderen. Loket Vraagt-U-maar in Zorgpunt helpt op maandag- en woensdagochtend al flink wat mensen, maar eenzaamheid is hardnekkig. Ons goede voornemen voor het nieuwe jaar is om deze eenzaamheid met elkaar aan te pakken. Helpt u mee? Reacties: ceiloi@dorpsraadbennekom.nl

Meer berichten