DVO/Accountor verloor zaterdag met 22-32 van KCC/So natural. (foto: Erik Mulder)
DVO/Accountor verloor zaterdag met 22-32 van KCC/So natural. (foto: Erik Mulder)

Diepere zorgen voor DVO/Accountor

BENNEKOM - DVO/Accountor heeft van directe concurrent KCC/SO natural een flinke dreun gekregen. Bij winst had de Bennekomse equipe de achtste plaats – die recht geeft op rechtstreekse handhaving – over kunnen doen aan de bezoekers uit Capelle aan den IJssel. DVO had echter niets in te brengen in het vierpuntenduel.

Het begon nog veelbelovend. In de eerste aanval ging Eliza Roest naar de grond en kon Jose Álvarez Andrés afdrukken. Christian Dekkers egaliseerde met het eerste schot van de bezoekers, maar Koen van Roekel schoot DVO direct weer op voorsprong. Daarmee leek hij zijn oproep op social media om de ploeg te komen steunen, kracht bij te zetten.
Tot aan 3-3 ging het gelijk op. Maar toen kwam DVO acht minuten niet tot scoren. Eénschotsaanvallen volgden elkaar op en spits Gertjan Meerkerk kon veel herhalen op Eliza Roest. Drie goals van de behendige aanvaller en twee van de loepzuivere Mark Behrens brachten KCC al naar een comfortabele marge. Een time-out van Crum zette DVO aanvallend weer op de rails, maar KCC bleef uitstekend afronden. De marge liep zelfs op naar zes en hoewel DVO een prima tweede kwart speelde, keek het halverwege toch tegen een ruime achterstand aan: 14-19.


In de eerste fase na rust had DVO kunnen toeslaan, want het rendement van de bezoekers daalde even. Maar ook de thuisploeg kwam moeizaam tot goals, ondanks het feit dat er veel herhaald kon worden op Marijn van den Goorbergh. Tot overmaat van ramp miste Jose Alvarez Andres nog een strafworp en oud-DVO'er Richard van Vloten nam na tien minuten spelen bij een 15-21 tussenstand namens de gasten een time-out.
KCC begon het spel wat te vertragen. Zo bleef het aantal aanvallen voor DVO beperkt en moest de thuisploeg hard werken om ook maar twee goals dichterbij te komen. Toen Fleur Hoek 20-24 scoorde, moest het gebeuren, maar toen kwam juist de knock-out. Behrens scoorde z'n vijfde uit negen pogingen en met een stip maakte Dekkers een einde aan de Bennekomse hoop. In het restant liep KCC ver weg van de moegestreden thuisploeg: 22-32.

Stand:

1. PKC / SWKGroep

2. TOP / SolarCompleet

3. Blauw-Wit

4. LDODK / Rinsma Fashion

5. Fortuna / Delta Logistiek

6. DOS '46

7. KZ / Hiltex

8. KCC / SO natural

9. DVO / Accountor

10. Avanti

Zaterdag speelt DVO / Accountor thuis tegen DOS '46.

Kijk voor meer informatie op www.dvo-korfbal.nl

Meer berichten