Jillis Baggerman (2e van rechts) bedankt Monique van Dinteren, Marc de Geus en Sander Hemmes, die alledrie een rol hadden in de vlog (promotiefilm). Mede door deze vlog en de vele stemmen won Baggerman de titel De Beste makelaar van Nederland (foto Ted Walker).
Jillis Baggerman (2e van rechts) bedankt Monique van Dinteren, Marc de Geus en Sander Hemmes, die alledrie een rol hadden in de vlog (promotiefilm). Mede door deze vlog en de vele stemmen won Baggerman de titel De Beste makelaar van Nederland (foto Ted Walker). (Foto: Ted Walker)

Spannende eindstrijd om titel

BENNEKOM - Hij was al de beste van Gelderland, maar vanaf nu mag Jillis Baggerman zich zelfs de beste makelaar van heel het land noemen. Vorige week behaalde de Bennekomse ondernemer in het RTL4-programma De Beste van Nederland de meeste stemmen en won daarmee de titel. "Het is een prachtig resultaat, waar ik superblij mee ben", vertelt Jillis Baggerman.

Het makelaarskantoor, gevestigd aan de Commandeursweg, kreeg in november te horen dat ze uitgeroepen was tot Beste Makelaar van Gelderland. "Het is niet zo dat je jezelf kunt aanmelden voor het televisieprogramma De Beste van Nederland", legt Baggerman uit. "RTL4 gaat zelf in iedere provincie op zoek naar de beste makelaar op basis van beoordelingen op Funda. Deze website houdt ook de klanttevredenheid bij en kijkt wat voor cijfers opdrachtgevers aan hun makelaar geven. De afgelopen twee jaar heeft ons kantoor van mensen, die we begeleidden bij de verkoop van hun huis, een gemiddeld cijfer van 9.3 gekregen."

Veel bekeken vlog
De volgende stap in de strijd om de titel Beste van Nederland was het maken van een vlog (filmpje). Het Bennekomse stel Monique van Dinteren en Marc de Geus waren graag bereid hierin te figureren als koppel op zoek naar een nieuwe woning. Makelaar Sander Hemmes speelde overtuigend zichzelf. De vlog is zes keer uitgezonden op RTL4 en is nog steeds te bekijken op www.jillisbaggerman.nl.
Ook de andere provinciewinnaars maakten een vlog en kijkers konden stemmen op de twaalf finalisten. "Ik vind het fantastisch om te zien hoeveel mensen voor ons moeite hebben gedaan om zoveel mogelijk stemmen binnen te halen", vertelt de dankbare winnaar. "Het Baggerman / Estaete zaalvoetbaltoernooi waarvan we sponsor en naamgever zijn, heeft haar hele netwerk ingezet. Dat voelt als een grote, warme familie. En we hebben ook veel te danken aan onze 5100 volgers op Facebook."

Spannende competitie
Ondanks de hulp die Baggerman kreeg uit alle hoeken van de Bennekomse samenleving, bleef het tot het einde toe een spannende strijd. Misschien wel de heftigste competitie in de geschiedenis van het programma De Beste van Nederland. "Als ik iets wil bereiken, dan ga ik er ook vol voor", verklaart de beste makelaar van Nederland. "Maar het hele team heeft hier natuurlijk enorm aan bijgedragen. Zij hebben hier ook keihard voor gewerkt. Het resultaat hebben we samen gevierd met een heerlijk buffet. We doen al bijna 13 jaar lang ons best om onze opdrachtgevers perfect van dienst te zijn. En dit is natuurlijk een hele mooie beloning voor ons!"

Meer berichten