Gijs Aartsen van de Albert Heijn geeft stokje voedselbankestafette over aan Yolanda van Bindsbergen van Yo's Gym.
Gijs Aartsen van de Albert Heijn geeft stokje voedselbankestafette over aan Yolanda van Bindsbergen van Yo's Gym.

Record voor voedselbank

Door Rick Praamstra

BENNEKOM - Met een nieuw record van meer dan zestig kratten vol gaat de voedselestafette van de Albert Heijn over naar de ondernemer die zeven jaar geleden het initiatief nam voor deze actie. Yolanda van Bindsbergen van Yo's Gym vindt het nog steeds triest dat een voedselbank nodig is.

Bedrijfsleider Gijs Aartsen van de Albert Heijn is best een beetje trots. Niet zozeer op zijn eigen supermarkt, maar vooral op de Bennekommers die de kratten voor de voedselbank vulde. "De Bennekomse bevolking verdient een compliment. De gasten die de kratten naar de voedselbank rijden hadden dit nog nooit meegemaakt."

Aartsen verwelkomt uiteraard veel klanten, dus die vullen ook veel kratten. Maar ook de decembermaand - met kerst en oudjaar - waarbij men misschien net iets meer denkt aan anderen, hielp mee. Zelf vulde de Albert Heijn de kratten ook met onder andere kerstkoekjes en praktische zaken als olie en pasta. "Ik kijk met name naar basisbehoeften, ik doe er liever tien pakken macaroni in dan een pak luxe bonbons. Je kunt dan tien gezinnen helpen in plaats van éen."

Jo's Gym nam het maandag over van de Albert Heijn. Yolanda van Bindsbergen van de sportschool aan de Weerkruislaan bedacht zeven jaar geleden de voedselbankestafette. "Ik had les gegeven en dronk nog koffie met een paar mensen. We hadden het over armoede en hoeveel mensen er afhankelijk zijn van de voedselbank. Ik wilde iets doen en kijken of ik voedsel kon inzamelen."

Van Bindsbergen startte ook in Ede, maar daar bloeide het intiatief al na drie maanden dood. "Dat is toch de kracht van een dorp als Bennekom. Het is echt super dat het hier zo goed gaat."

De sportinstructrice roemt de vrijwilligers rond de voedselbankestafette, maar ziet liever dat het niet nodig is. "Het is verdrietig dat nog steeds zoveel mensen er afhankelijk van zijn."

Met vierhonderdtwintig leden die sporten bij Jo's Gym zal het lastig worden om het record van december te overtreffen. "Het zou geweldig zijn als we tien kratten vol krijgen." Tot eind januari kan men levensmiddelen inleveren bij de sportschool aan de Weerkruislaan 97B.

Meer berichten