Logo bennekomsnieuwsblad.nl


Waarom schilderen op doek of papier? Een beschadigde boom is een prima ondergrond en tevens wegwijzer naar Create Wise.
Waarom schilderen op doek of papier? Een beschadigde boom is een prima ondergrond en tevens wegwijzer naar Create Wise.

Een nieuw jaar en een nieuw geluid

BENNEKOM - De ene dag is leuker dan de ander, de ene week is leuker dan de ander en er zijn zelfs jaren die je liever vergeet. Voor Annuska Jaspers was 2017 zo'n jaar waarin ze achtervolgd werd door pech. 2017 lijkt wel een beetje op de schildering op een ontschorst stuk boom, vlak buiten haar tuin, op de hoek van de Kierkamperweg en de Langhoven. Wie een jaar geleden over de Kierkamperweg kwam, richting Bart van Elstplantsoen, kon deze kleurrijke schildering niet missen. In 2017 is die schildering nauwelijks meer zichtbaar: de kleuren zijn vervaagd, wat grauwig geworden en vervuild.

Zo was het ook met het 2017 van Annuska. Meer wil ze er niet over kwijt. Klagen en teleurgesteld achterom kijken helpt niets. Aan de slag en vrolijk en energiek het nieuwe jaar in is een betere actie. Ze ontvangt me in haar sfeervolle, ruime atelier. "Dit is het nieuwe Create Wise!", zegt ze enthousiast. Tijdens de Open Dag op 6 januari hoopt ze daar veel nieuwgierige gasten te ontvangen. Uiteraard hoopt ze dat aan het einde van de Open Dag flink wat van die nieuwsgierige gasten heeft kunnen inschrijven voor de cursussen tekenen en schilderen en andere creatieve lessen.


Ze is een samenwerking aangegaan met een drietal docenten waardoor ze nog beter kan inspelen op de wensen van haar cursisten, of dat nu volwassenen zijn of kinderen. Haar atelier is, buiten de cursusuren om, ook te huur voor gezelschappen die creatief bezig willen zijn. Bovendien biedt ze coaching aan, om in haar stimulerende atelier te werken aan kwaliteit, kracht en inzicht. Annuska heeft het van geen vreemde, die ondernemingszin, gecombineerd met een uitbundige creativiteit. Haar moeder was als kunstenares actief, terwijl haar vader zakenman was. Haar dochter heeft het weer van moeder meegekregen. Die doet mee aan Create Wise, als organisatorische duizendpoot en onder meer ook als webmaster. De vernieuwde website (createwise.nl) is net in de lucht.

Natuurlijk zijn de dames ook actief op andere media, zoals Facebook. "Bij ons heet dat Promote Wise!", grinnikt ze. Ja dat hoort ook bij ondernemen... Wie zijn of haar creativiteit wil ontwikkelen, moet beslist op de Open Dag het atelier van Create Wise komen bekijken. Daarvoor is op zaterdag 6 januari gelegenheid, van 10 tot 16 uur. Een fris begin van 2018 na haar wat grauwe 2017! Ze heeft er zin in. En die boom met die schildering? Ja, de kleuren daarvan hadden al lang opgefrist moeten worden. Wie weet in 2018!

Kijk voor meer informatie op www.createwise.nl.

reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox