KZ/Hiltex neemt in onderling gevecht afstand van DVO/Accountor

BENNEKOM - Voor de derde keer speelde DVO/Accountor een thuiswedstrijd zonder Ben Crum op de bank. De oefenmeester ontbrak tegen concurrent KZ/Hiltex wegens familieomstandigheden. Zijn vervanger Jeroen van Brakel zag in de beginfase een verwacht spelpatroon. KZ vertraagde en dwong DVO tot statischer spel, wat de thuisploeg niet heel erg leek te vinden. Gretig werden de Bennekomse spitsen Fleur Hoek en Marijn van den Goorbergh ingeschakeld.

Laatstgenoemde werd bovendien belast met de bewaking van Jordi Pasma, de gevaarlijkste heer van de tegenstander. Dat deed de international bekwaam: Pasma kwam alleen in de eerste helft tot twee velddoelpunten. Het was Esther Cordus die KZ uiteindelijk in de wedstrijd zou houden met zes goals en een verdiende strafworp. Na ruim drie minuten spelen was zij het ook die de eerste goal van de avond liet noteren.

Tot aan 3-4 bleef KZ aan de goede kant van de score, waarna DVO het initiatief overnam. Bij een vrije bal van Hoek werd Saskia van der Zee vrijgelaten. De vervangster van de geblesseerde Romy Teunissen prikte de vrije kans binnen: 5-4. Even later miste Stijn van der Vegt op 6-5 een strafworp, waarna Van den Goorbergh het eerste gaatje van twee verzorgde.

Met een mooie doorbraak forceerde de international ook de strafworp voor 9-6. DVO lanceerde een paar schoten voor vier verschil, maar raak gingen ze niet en toen deed talent Alwin Out de voorsprong verdampen met 9-7, 10-9 en 10-10. Halverwege leidde DVO alsnog met 12-11.

Na rust begon het schot van Hoek te draaien. Ze zorgde voor 15-14 en 16-14 en na de 17-14 van Van den Goorbergh moest KZ-coach Wim Bakker met enkele wissels het tij zien te keren. Invalster Sanne Pasma bewees Bakkers gelijk door de 18-18 te scoren, nadat KZ door Van der Vegt en tweemaal Cordus KZ langszij was gekomen.

De uitblinkende Cordus en Hoek leken te gaan beslissen welk team zou winnen. Beide internationals werden nadrukkelijk gezocht en met resultaat: 19-18 en 19-19. Een goede actie van wie anders dan Cordus betekende uiteindelijk de winnende treffer van Anna Kriek: 20-21. In de laatste negen minuten werd deze voorsprong namelijk met verve verdedigd door KZ.

Voor DVO waren de druiven zuur. Na lang te hebben voor gestaan en minstens een punt te hebben verdiend, verloor het opnieuw met één doelpunt verschil. In 2018 moet het vol aan de bak om nacompetitie te ontlopen.

Meer berichten