Het team van OBK behaalde brons op het NK Twirl. V.l.n.r  Het team van OBK behaalde brons op het NK Twirl. V.l.n.r Wieke de Weijer, Joelle van der Snee, Roeline van Beusichem, Rhona Slomp, Renate van Barneveld, Bibi Klomp, Esmee van Kranen, Karin Vredeveld.
Het team van OBK behaalde brons op het NK Twirl. V.l.n.r Het team van OBK behaalde brons op het NK Twirl. V.l.n.r Wieke de Weijer, Joelle van der Snee, Roeline van Beusichem, Rhona Slomp, Renate van Barneveld, Bibi Klomp, Esmee van Kranen, Karin Vredeveld. (Foto: Doriet Willemen)

Twirlers OBK op podium NK

BENNEKOM - De twirlers van OBK Bennekom zijn afgelopen weekend derde geworden op het Nederlands Kampioenschap Twirl Runner Up in Almere. Het is de eerste keer dat het team een podiumplaats behaalt op het NK.

Twirl is een showsport waarin op muziek oefeningen worden uitgevoerd met een baton (majorettestok). Er zijn competities voor teams, duo's en individuele sporters. Het twirlteam van OBK bestaat uit acht meiden – in leeftijd variërend van 16 tot 27 jaar- en Vienne van der Snee (niet op de foto). Voor aanvang van het NK werd door het Bennekomse team nog niet gerekend op een plek in de top3. Op basis van plaatsingspunten in eerdere wedstrijden stonden ze namelijk als 11e in de ranking. Bovendien kampten enkele teamleden in de aanloop naar de wedstrijd met blessures. Maar onder de enthousiaste en deskundige leiding van coach Melody-Ann Jagersma, die zelf in oktober een vijfde plaats behaalde op het EK Twirl, werd serieus geoefend aan een nieuwe routine op moderne dansmuziek.

NK Twirl
En dan, na een jaar hard trainen, was het zaterdag dan zo ver. 's Morgens vroeg om kwart over 4 liep bij acht meiden in Bennekom de wekker af. Om half zes verzamelden ze zich bij OBK om gezamenlijk af te reizen naar Almere voor het Nederlands Kampioenschap. Daar aangekomen moesten de haren en de make-up in orde gebracht worden en stond er een laatste training op het programma. En toen was het team uit Bennekom als eerste aan de beurt in de categorie Small Team Dance Twirl Senior. Ze zetten een prima routine neer en daarna was het wachten op de jury uitslag aan het einde van de dag. Het werd een verrassende derde plaats. "Een heel mooi en welverdiend resultaat na een jaar hard trainen", reageert de coach na afloop. "De meiden hebben op het goede moment gepiekt! Ze hebben het fantastisch gedaan. Het was een lange maar geslaagde dag."
Op de tweede dag van het NK had Bibi Klomp nog een individuele wedstrijd. In een sterk deelnemersveld eindigde ze op de negende plek (ranking 16). Een mooie prestatie in een geslaagd weekend.

Meer berichten