Een stralende Floortje den Engelsman tijdens haar vloeroefening.
Een stralende Floortje den Engelsman tijdens haar vloeroefening.

Zilver voor DOS turnsters Floortje den Engelsman

NIJMEGEN - Trainsters en turnsters gingen afgelopen zaterdag ondanks de zware sneeuwval al vroeg op pad, voor de eerste plaatsingswedstrijd in de 4e divisie in Nijmegen. DOS Bennekom was hier met acht turnsters vertegenwoordigd. Voor bijna alle meisjes was het de eerste wedstrijd in deze divisie, waar het niveau weer een stukje hoger is dan in de 5e divisie waar DOS meestal in uit kwam.

Floortje den Engelsman (pupil 2) turnde een nagenoeg foutloze wedstrijd. Ze liet een prachtige balkoefening zien met een mooie radslag en ook haar streksalto scoorde goed. Uiteindelijk won ze met ruim 2,5 punt verschil op de nummer 3 de zilveren medaille.


Marieke en Sascha (instap) turnden beide een prachtige wedstrijd. Zo knap hoe deze jongen meisjes deze best moeilijke oefeningen allemaal al goed beheersen. Het niveau van de instappers lag echt heel erg hoog, de DOS meiden kwamen goed mee en werden respectievelijk 8e en 6e in een deelnemers veld van 28 turnsters.


Noelle (pupil 1) liet heel mooie oefeningen zien, ze heeft weinig foutjes gemaakt, ze kan alleen nog wat extra bonus onderdelen gebruiken. Wanneer het niveau in de wedstrijd zo hoog ligt heb je al deze punten echt nodig om in aanmerking te komen voor het podium. Door heel netjes te werken wist ze toch al knap 7e te worden. Madelon (pupil 1) had wat pech deze wedstrijd. Helaas had ze een val bij sprong en bij brug, dit kostte haar 3 punten, zonder deze vallen had ze zeker op het podium kunnen eindigen. Carice (pupil1) heeft heel hard gewerkt om ook in deze divisie te kunnen deelnemen. Ze is ook zeker op de goede weg, nog iets netter werken dan ligt een mooie klassering in het verschiet.
Esra (jeugd 2) en Nienke (junior) hebben ook hun beste beentje voorgezet. Deze meiden moesten door goede prestaties in de 5e divisie promoveren naar de 4e divisie, dat was even hard werken! Helaas werden er hier en daar nog wat foutjes gemaakt en missen de meiden nog wat onderdelen in hun oefening om echt hoog te kunnen eindigen, maar dat gaat goed komen. Alle turnsters trainen hard verder om de puntjes op de I te zetten dan zullen we op 3 februari tijdens de tweede wedstrijd zien of iedereen wat kan stijgen in het klassement. De trainsters zijn in elk geval enorm trots op alle meiden die zo goed hun best hebben gedaan tijdens deze wedstrijd.

Kijk voor meer informatie op www.dosbennekom.nl.

Meer berichten