Erik Mulder
Erik Mulder

DVO/Accountor figurant bij galavoorstelling PKC/SWKGroep

Door Tim van Zoeren

BENNEKOM - Ben Crum zag het vooraf nog wel zitten. En na een eerste helft waarin DVO/Accountor in het spoor wist te blijven van z'n oude ploeg, was er met een goede start na rust misschien wat mogelijk geweest. Maar het scorebord ging binnen zeven minuten van 11-15 naar 11-22 en toen konden de bezoekers pas echt lekker gaan freewheelen. Het leverde een wagonlading goals op waar een verbouwereerd DVO niets tegen kon beginnen: 19-37.
Doelstelling één - geconcentreerd beginnen - werd evenwel door DVO gehaald. De eerste twee aanvallen leverde goals van Hester Heitink op en PKC speelde een paar éénschotsaanvallen. Inspringen van Heitink op Anita de Ridder betekende echter een strafworp voor Laurens Leeuwenhoek (raak uiteraard) en in de volgende aanval schoot De Ridder ook de gelijkmaker binnen. Drie minuten later tekende ze al voor de 2-6 en was de Bennekomse time-out daar.
Een doorbraak en vrije bal van Fleur Hoek brachten DVO terug in de race (7-9), maar halverwege was het gat toch vier, onder meer dankzij een fabelachtige truc van Danny den Dunnen voor 10-14. Bij 11-15 floot Paul Kuyer weer in voor de tweede helft en had DVO kansen om dichterbij te komen. Pech in de afronding bracht PKC echter in een zetel en die zat ze na rust als gegoten. Een 0-7 run betekende 11-22.
Na de 12-22 van Janine van Schie moest de in de basis teruggekeerde Marijn van den Goorbergh zich met rugklachten laten vervangen. Toen hij na wat pogingen eindelijk een enigszins comfortabele zithouding had gevonden, moest hij lijdzaam toezien hoe DVO een speelbal werd van het ontketende PKC.
Tekenend waren twee goals van Leeuwenhoek, gescoord binnen een slordige 10 seconden. Hij maakte 13-26, Kunst ving een bal af, smeet hem over 50 meter naar Leeuwenhoek en die drukte opnieuw genadeloos af. Later werd hij nog met een pass achter de rug langs gevonden door Den Dunnen en weer was het raak: 14-29. Met z'n twaalfde - een strafworp - zorgde hij uiteindelijk voor de 19-37 eindstand.
Voor DVO komen er twee cruciale wedstrijden aan: in Delft tegen Fortuna/Delta Logistiek en dan in eigen huis tegen KZ/Hiltex, dat net als de Bennekommers op twee punten staat. Wil DVO het jaar goed afsluiten, dan mag eigenlijk geen van deze wedstrijden worden verloren.

Meer berichten