Logo bennekomsnieuwsblad.nl


Vrijdag 8 en zaterdag 9 december is er weer de Dickensfair in Bennekom.
Vrijdag 8 en zaterdag 9 december is er weer de Dickensfair in Bennekom.

Nu ook op zaterdag koren in de Oude Kerk tijdens Dickensfair

Door Rick Praamstra

BENNEKOM - Nu Sinterklaas Nederland weer heeft verlaten en terug naar Spanje vaart, is het weer tijd voor de aanloop naar Kerst. De glühwein gaat weer uit de kas, authentieke kledij is weer gewassen en tientallen koren staan te trappelen om bezoekers te vermaken. Op vrijdag 8 en zaterdag 9 december is Bennekom alweer voor de dertiende maal toneel van de Dickensfair.

Met 94 kramen en 40 verschillende koren zijn er iets meer aanmeldingen dan vorig jaar. De organisatie hoeft nooit lang te wachten op aanmeldingen, vertelt secretaris Gerard Buizer. "In januari melden koren zich al aan of ze weer lekker mee mogen doen." De organisatie denkt elk jaar weer na om het dorp nog net iets meer gezelligheid mee te geven. Zo kwam vorig jaar de Veenderweg erbij met een rode loper en tal van (kinder)activiteiten. Toen hing er al ouderwets ondergoed aan de waslijn, maar dit jaar wordt dat uitgebreid.

Een lang gekoesterde wens van de organisatie wordt dit jaar ingewilligd: ook op zaterdag zingen er koren in de Oude Kerk, dat was eerder alleen op vrijdag. Een ander noviteit is dat op zaterdag vlak voor het einde van de fair de kerstbomen die ter opluistering door het dorp staan worden verkocht voor 5 euro. Tot vorig jaar werden die weer teruggebracht naar de leverancier. Door de verkoop krijgen de bomen een tweede leven en nieuwe eigenaren een boom voor een voordelig prijsje.

Een speciaal optreden is er op vrijdagavond 20.45 uur van de jonge Bennekomse sopraan Tineke Roseboom op het balkonnetje boven de Bruna. Zij ontving vorige week dinsdag de Edese Cultuurprijs 2017. Op zaterdag is er ter afsluiting een gezamenlijk optreden van doedelzakorkest Pipe & Drums en het Enka Mannenkoor Ede. Ook is er dit jaar weer een wensboom. Het is inmiddels het derde jaar dat er wensen door de organisatie vervuld worden. De boom staat er nog een paar weken. Wensen kunnen opgehangen of gemaild worden: wensboom@dickensfairbennekom.nl.


De Dickensfair blijft voor Buizer ook na dertien edities niet vervelen. "Wij zijn als organisatie apetrots dat als we zaterdagavond alles opruimen er weer dertig tot veertig duizend bezoekers met een glimlach over de kerstmarkt liepen en we ze zo weer in de kerstsferen mochten brengen." De Dickensfair begint vrijdag 8 december om 14.00 uur en duurt tot 21.00 uur en gaat een dag later verder om 10.00 uur. Het kerstevenement eindigt om 17.00 uur.

Kijk voor het programma en deelnemende koren op www.dickensfair.nl.

reageer als eerste
Meer berichten
Shopbox