Logo bennekomsnieuwsblad.nl


De schaakmatadoren Hofstra (links) en Markering kon wel lachen om het resultaat. (foto: Rinus van der Molen)
De schaakmatadoren Hofstra (links) en Markering kon wel lachen om het resultaat. (foto: Rinus van der Molen)

Hofstra trakteert Markering op eerste nul

Door Rini Kreeft

BENNEKOM – Doordat liefst drie teams van BSV Bennekom tegelijk speelden voor de OSBO-competitie, werden in de interne competitie slechts vier partijen gespeeld. Wel zat daar een klapstuk tussen: Hotze Tette Hofstra contra Martin Markering. Overigens won het tweede en vierde team en verloor het derde team.
Markering is aan een sterk seizoen bezig. Hij won tot nu toe alle zes gespeelde partijen. Goed voor de tweede plaats, kort achter koploper John Riksen. Ook scoorde Markering in het Rapid honderd procent. De confrontatie met Hofstra beloofde dus wat. Echter viel dat wat tegen.

In de opening zag het er goed uit voor Markering. Echter ging het vervolgens mis. Markering maakte een verkeerde keuze, een kolfje naar de hand van Hofstra. Deze tastte meteen toe en liet zijn tegenstander in het vervolg vrij kansloos. ,,Even te frivool'', reageerde Markering op zijn verlies. ,,Maar ik kan er wel mee leven. Het is Hotze hé.''

Riksen keek vanuit zijn ooghoeken glimlachend toe, hoe een concurrent werd weggezet. Zelf had hij weinig moeite met Martien Smit. Die speelde de opening veel te passief. En met zo'n opstelling weet Riksen wel raad. Kortom: Riksen won en liep verder uit, maar voelt nu de hete adem van Hofstra in zijn nek. Hij passeerde nipt Markering.

Overige uitslagen:
Albert Smit – Hans Gillet 1-0, Jan Hooft – Ton Suuring 1-0.

reageer als eerste
Meer berichten
Shopbox