Logo bennekomsnieuwsblad.nl


Foto: Riet Beaujean

Museum pakt uit tijdens de Dickensfair

BENNEKOM - Ook dit jaar staat het Kijk en Luistermuseum met een kraam op de Dickensfair. Er zijn prachtige kerstspullen te koop, die ook nog eens heel betaalbaar zijn. Er zijn Bennekommers die het Kijk en Luistermuseum, dat midden in hun dorp staat nog niet kennen. Daar kan wat aan gedaan worden! Combineer de Dickensfair met een bezoek aan het museum. Tijdens Dickensfair geldt een speciale lage prijs van 2 euro. Het museum is op open van 14.00 tot 17.00 uur.

Muziekdoosjes passen natuurlijk in de kraam van het Kijk en Luistermuseum. Er zijn er verschillende, met diverse liedjes, speciaal voor deze tijd van het jaar. Hartverwarmend en leuk voor jong en oud. Daarnaast is er veel schitterende kerstversiering te koop, om een gezellige sfeer te creëren. Mooie kerststalletjes, in alle formaten, vrolijke mobiles met aardewerken klokken, stijlvolle waxinelichthouders en natuurlijk fraaie kerstballen. Allemaal dingen die leuk zijn om te geven, te krijgen of zelf te houden. Kom daarom zeker langs bij de kraam van het Kijk en Luistermuseum!

Bekend is het museum om de collectie mechanische muziekinstrumenten: speeldozen, draaiorgels, straatpiano's en nog veel meer.

In de muziekzaal kun je zien en horen hoe mensen van muziek genoten toen er nog elektriciteit was. Veel instrumenten zijn al meer dan een eeuw oud en hebben nog steeds een mooie heldere klank.

Bovendien is er de wisseltentoonstelling 'Aan tafel' te zien: fraai gedekte tafels met fonkelend kristal, porseleinen serviezen en elegant bestek van de gegoede burgerij uit de eerste helft van de vorige eeuw.

Het museum is vrijdag- en zaterdagmiddag geopend van 14.00 tot 17.00 uur.

reageer als eerste
Meer berichten
Shopbox