Logo bennekomsnieuwsblad.nl


Petra Lenskens zoekt ooggetuigen van een ongeval dat hier in 2015 plaatsvond en waaraan ze ernstige knieklachten heeft overgehouden. Foto: Doriet Willemen.
Petra Lenskens zoekt ooggetuigen van een ongeval dat hier in 2015 plaatsvond en waaraan ze ernstige knieklachten heeft overgehouden. Foto: Doriet Willemen. (Foto: Doriet Willemen)

Vriendinnen op zoek naar getuige ongeval

BENNEKOM - Op een boom in de Dorpsstraat hangt al een paar weken een oproep: Gezocht: getuige van een ongeval in 2015. Veel voorbijgangers hebben de oproep gelezen, maar een getuige van het voorval heeft zich nog niet gemeld. Wat is het verhaal achter de oproep?

Dinsdagmiddag 24 februari 2015, kwart voor vier. Petra Lenskens zal het niet snel vergeten: "Liesbeth, een goede vriendin van mij, kwam een paar dagen bij me logeren met haar 12-jarige zoon, die verstandelijk beperkt en autistisch is. We liepen met zijn drietjes gezellig door de Dorpsstraat op weg naar de bakker om taart te halen. Ter hoogte van de kruising met de Veenderweg (tussen Kruidvat en Oude Postkantoor) sprong de jongen mij plotseling uit enthousiasme om de nek. Ik verwachtte het niet en toen hij ook nog per ongeluk tegen mijn knie schopte, viel ik om en lag op de grond. Ik kon niet meer opstaan. Op dat moment liep een jongeman - ik vermoed een jaar of 25- ons tegemoet, hij zag wat er gebeurde en belde 112. Met de ambulance werd ik naar het ziekenhuis gebracht en bleek dat mijn knie uit de kom was. Het is nu drie jaar geleden maar ik heb er nog dagelijks pijn aan. Bukken, traplopen, fietsen, het gaat allemaal heel moeizaam. Over een tijdje krijg ik daarom een kunstknie. Erg lastig allemaal, vooral omdat het mij ook heel erg beperkt bij het werk in mijn pluktuin De Bosrand in Wageningen. We hopen dan ook dat de verzekering van Liesbeth mij een schadevergoeding uitbetaalt zodat ik hulp kan inhuren. Maar tot nu toe is dat niet gebeurd omdat er geen onafhankelijke ooggetuige is. Ik zou dus heel graag in contact komen met iemand die destijds het voorval heeft zien gebeuren." Er is één lichtpuntje aan het hele verhaal: de 30-jarige vriendschap tussen Liesbeth en Petra heeft niet geleden onder het voorval.

Getuigen kunnen contact opnemen met Petra Lenskens: 06-49958208.

reageer als eerste
Meer berichten
Shopbox