Logo bennekomsnieuwsblad.nl


Juf Hennie Tollenaar, Corina Meeuwenberg en Veronique Thyssen helpen bij de organistaie van een gezellige kerstmarkt op de Julianaschool voor het goede doel. Iedereen is welkom.
Juf Hennie Tollenaar, Corina Meeuwenberg en Veronique Thyssen helpen bij de organistaie van een gezellige kerstmarkt op de Julianaschool voor het goede doel. Iedereen is welkom. (Foto: Doriet Willemen)

Grote kerstmarkt op de Juliana voor Serious Request

BENNEKOM - Ieder jaar in december zamelen de kinderen van CNS-basisschool Juliana statiegeldflessen in voor de actie Serious Request. "Laten we het dit jaar eens anders doen", besloot de ouderraad van de school. En zo ontstond het idee voor een bescheiden kerstmarkt onder schooltijd. Maar de voorbereidingen verliepen zo voorspoedig dat het plan werd aangepast. Er komt nu een grote, gezellige kerstmarkt voor heel Bennekom op woensdagmiddag 13 december.

"Opeens ging het allemaal heel snel", vertelt VeroniqueThyssen. "Samen met andere ouders en met juf Hennie Tollenaar hebben we in twee weken tijd een heleboel in gang gezet. In de hal gaan we een sfeervolle kerstmarkt houden. De kinderen van groep 8 zijn enthousiast aan het bedenken wat voor lekkernijen ze gaan bakken. De jongere kinderen maken een grabbelton of verkopen zelfgemaakt slijm - de nieuwste rage. Een vriendin komt met leuke haakwerkjes, een tante met mooie zelfgemaakte kettinkjes en zelf maak ik kussenhoesjes. Ook handgemaakte spulletjes van Mooi van de Algemeer zijn straks te koop op de kerstmarkt. Ik dacht 'ik trek de stoute schoenen aan en vraag het ze maar gewoon'. De reactie was heel enthousiast en bovendien gaan ze die middag ook nog twee workshops geven!"
Behalve kerstversieringen, windlichtjes en home decoratie wordt er ook aan de inwendige mens gedacht. De moeders benaderden AH voor een flinke voorraad chocolademelk. En natuurlijk brengen de kinderen leesboeken en speelgoed mee naar school, die ze voor een paar dubbeltjes gaan verkopen. Alle kinderen hebben in de klas uitleg gekregen over het goede doel van Serious Request dit jaar, namelijk het herenigen van kinderen met hun familie na een natuurramp of oorlog. Daarvoor willen de jongens en meiden van de Juliana best iets afstaan.

De kerstmarkt is officieel aangemeld op de website van Serious Request en na afloop gaan enkele kinderen de opbrengst zelf naar het Glazen Huis in Apeldoorn brengen. Overal is aan gedacht. Nu zijn er alleen nog veel bezoekers nodig! Heel Bennekom is welkom om zich een middag te vermaken op de sfeervolle kerstmarkt in de hal van CNS-basisschool Juliana.

Sfeervolle overdekte Kerstmarkt:
Workshops, sieraden, handwerk, kerstversieringen, nieuwe en 2e hands spullen, lekker eten en drinken, kerstfilm voor de kinderen. In de hal van de Julianaschool Halderweg 43-45. Woensdag 13 december 13.00-16.00.

reageer als eerste
Meer berichten
Shopbox