Logo bennekomsnieuwsblad.nl


Boertje Bennekom
Boertje Bennekom (Foto: Gert Budding)

Uit het dorp

Door het Bennekomse Boertje

Bennekoms muzikaal talent Tineke Roseboom heeft vrijdagmiddag met grote instemming van een hele zaal 'kenners' de Edese Cultuurprijs gewonnen. Samen met een andere Bennekomse, Elly Klein, liet ze de aanwezigen meteen daarna horen waarom ze als talentvolle sopraan aan de weg timmert. In de Groenestraat, waar Tineke vandaan komt, zal wel een mooi feestje zijn gevierd na afloop.
Nu de Oudejaarsdag op een zondag valt zou de vuurwerkverkoop wel eens een bietje in de war kunnen raken. Een mooie gelegenheid om eens een keer wat minder in te slaan zou je denken, al is het na twaalf uur ook al meteen weer maandag. Voor het melkbussenschieten in De Kraats is de zondag in ieder geval een ongemakkelijke dag. Leeft het gemeentebestuur met de schieters mee en draaien ze de vergunningklok een dag terug?

Met een stemoproep dat je vanaf elke computer die tot je beschikking staat een nieuwe stem kunt uitbrengen is makelaar Jilles Baggerman met enthousiasme de strijd aangegaan om op de commerciële TV tot beste van het hele land gekroond te worden. Het principe van 1 mens 1 stem zet onze makelaar zonder pardon overboord. De winst gaat boven alles. Als dit doorzet krijg je straks gemeenteraadsleden die met een bestelwagen vol dichtgeklapte computers naar de raadsvergadering gaan. Of een ledenvergadering waarbij 1 persoon alle anderen overstemt. Een stembus voor het kantoor bij Jilles lijkt uit de tijd.
Hoog bovenop de Bruna wappert al weken de enige echte Bennekomse vlag. Jan-Willem Gerritsen, ook één van de Hoge Hoeden van de kerstmarkt, houdt wel van een bietje dorpspromotie. Als alle andere dorpsondernemers hem nu zouden volgen en de Bennekomse vlag zouden uithangen krijg je een mooi kleurig geheel. Bennekomse banieren en die bij de zomerdag in de palen hijsen is ook een idee.
Eerst dacht ik nog dat de nieuwe horeca naast de Plus ook een terrasje zou gaan opleveren. Maar als je er voorlangs loopt blijkt het hele gebouw eigenlijk op een kleine helling te staan. Raar maar waar. Geen handige ondergrond voor stoeltjes en tafeltjes lijkt het.
Zaterdag komt Sinterklaas nog een keer goed langs in het dorp.
De tram komt er aan, ik moet gaan stoppen...

reageer als eerste
Meer berichten
Shopbox