Logo bennekomsnieuwsblad.nl


DVO/Accountor won afgelopen zaterdag met 23-17 van Avanti.
DVO/Accountor won afgelopen zaterdag met 23-17 van Avanti.

Korfballers DVO/Accountor pakken eerste punten

Door Tim van Zoeren

Het moest van diep komen, maar DVO/Accountor heeft de eerste punten van het seizoen in de tas. Avanti streed voor elke meter en sloeg een paar keer een gaatje van drie, vier goals. Het was met name Fleur Hoek die DVO op die momenten in de wedstrijd hield. In de slotfase beschikten de Bennekommers over de langste adem: 23-17.

De nog altijd geschorste Ben Crum had in de voorbereiding alvast rigoureus ingegrepen. Er moest meer variatie komen in het eerste aanvalsvak rondom Marijn van den Goorbergh, dus maakten Saskia van der Zee en Hester Heitink plaats voor de meer aanvallende Lara Heijboer en Janine van Schie. Echter ging Van den Goorbergh bij een training door z'n enkel, dus had Jose Álvarez Andrés opeens drie andere vakgenoten.

In de beginfase was dit duidelijk te merken, want het vak speelde onwennig. Bovendien had Avanti-coach Erwin van der Putten zijn huiswerk goed gedaan. Er werd de hele wedstrijd fel voorverdedigd en steeds als DVO ruimte probeerde te zoeken in het vak met een diepe diagonaal, was daar een heer van Avanti om de bal te onderscheppen. Omdat de gasten aanvallend wel scherp begonnen konden zij direct een behoorlijke voorsprong nemen: 1-5.

Na de Bennekomse time-out die volgde, begon DVO wat meer tegengas te geven. Het leidde tot hardere duels en de nodige onderlinge irritaties die door arbiter Johan Vries vakkundig in de kiem werden gesmoord. DVO counterde naar 9-7 via onder meer driemaal Hoek, daarbij profiterend van een door David Post gemiste strafworp. Bij 10-10 werden de kleedkamers opgezocht.

Na zijn fraaie onehander voor 10-11 werd Post vervangen door Rick van den Blink, die als supersub voor aanvallende impulsen moest gaan zorgen. Hij maakte inderdaad 10-12 en dat was pas na zes minuten spelen. Het schotloze DVO bracht Heitink voor Heijboer en toen begon het eindelijk te lopen bij de thuisploeg. Na tweemaal Andrés, tekende Hoek met een vrije bal weer voor een Bennekomse voorsprong: 16-15.

Op 18-16 kreeg Avanti dé aanval om in de wedstrijd te blijven, maar opgelegde kansen werden gemist. Tien tellen later schoot Struyf droog de drie verschil binnen en later vergrootte hij met z'n zesde van de wedstrijd die marge naar vier. Toen Van den Blink op 21-16 tot overmaat van ramp ook nog een strafworp miste, was het laatste beetje geloof weg bij Avanti en boekte DVO een geflatteerde 23-17 overwinning.

reageer als eerste
Meer berichten
Shopbox