Logo bennekomsnieuwsblad.nl


Elbert van der Hoek.
Elbert van der Hoek.

Tussen de hoogste toppen van de Alpen is heerlijk

In de 'Estafette van Bennekom' wordt iedere week een min of meer bekende Bennekommer geportretteerd. Deze geeft het stokje vervolgens door aan een andere Bennekommer. Deze week is Elbert van der Hoek aan de beurt.

Naam: Elbert van der Hoek.
Geboren: Op 23 januari 1984.
Woonplaats: Bennekom.
Verliefd, verloofd, getrouwd, kinderen: Ik woon samen met mijn vrouw Irma en drie kleinere mensen: Nieck (6), Cas (4) en Vera (0).
Hobby's: (Berg-)wandelen, pianospelen, squash, stoeien met m'n kroost, klussen in/rondom 't huis, een (speciaal-)bier met een (speciale) vriend of vriendin, hier en daar een boek.
Opleiding: Sociale Geografie en Planologie, afstudeerrichting Economische Geografie. Oftewel een mix van aardrijkskunde (ruimtelijk) en economie (financieel). Afgestudeerd op de vraag wat de rol van softe factoren (bijvoorbeeld cultuur, houding overheid, enzovoort) is bij de locatiekeuze van buitenlandse bedrijven. En hoe je als regio hierop kunt inspelen om zo meer buitenlandse investeringen aan te trekken.
Huidige beroep: Na enkele jaren administratief medewerker nu aanstormend business analyst bij IJsvogel Retail (moederbedrijf Pets Place- en Boerenbond-winkels).
Wat vind je leuk aan dit werk: Ik vind het uitdagend om een berg aan gegevens terug te brengen tot een paar 'simpele' en leesbare conclusies. Ik kick er op om dit visueel aantrekkelijk over te brengen (mooie grafiekjes en diagrammetjes).
Verder actief: Ik doe het een en ander in een van de kerken die ons mooie Bennekom rijk is.
Stamcafé: Ben niet zo stamvast. En de meeste dranken nuttig ik met mede-ouders in huiselijke omgevingen.
Favoriete club: Ik heb helaas nog maar één keer gegolfd en heb mijn favoriet nog niet ontdekt. Of het lag aan mij of aan de club of aan beiden, maar ik bakte er niets van!
Favoriete krant: Bennekoms Nieuwsblad uiteraard!
Favoriete CD/muziek: Sergej Rachmaninoff, Mark Knopfler (Dire Straits), Sons of Korah, Coldplay, Chopin, Sela. Ik houd vooral van rustgevende nummers (in mijn hoofd is vaak al meer dan genoeg activiteit), piano- of gitaargepingel met of zonder stem. De muziek van Sergej Rachmaninoff valt in de meeste gevallen buiten deze categorie, maar zijn meeslepende melodieën ontroeren me en ook de bizar moeilijke pianopartij boeit me.
Favoriete sport: Om te kijken: voetbal. Om te doen: squash.
Favoriete vakantieadres: Tussen en op de hoogste toppen van de Alpen met stralend weer. Heerlijk die fysieke inspanning, uitzichten, rust en ruimte!
Slecht in: Nee zeggen en doen.
Goed in: Ja zeggen en doen.
Hekel aan: Rommel in huis. 's Nachts gewekt worden door een huilend kind (ze zijn lief hoor). Oftewel, de minder prettige neven-effecten van het ouderschap.
Spijt van of over willen doen: Ik zou de voetbalwedstrijd waarin ik mijn (scheen- en kuit-) been brak over willen doen. En dan zonder deze traumatische afloop. Het was een pijnlijk gebeuren met een lange nasleep en blijvende gevolgen. Door het over te doen met ander vervolg kan ik weer gaan voetballen. Ik vond het een leuke sport, maar is voor mij helaas niet meer mogelijk.
Goede voornemens: Het bekende 'plinten-probleem' oplossen: op de bovenverdieping liggen de plinten nog steeds niet op hun bestemde plek. Er ligt een stapel plinten al sinds 2013 onder mijn bed te verstoffen.
Wat zou je ooit nog eens willen doen: Paragliden in de Alpen.
Lelijkste plekje in Bennekom: Daar waar de A12 Bennekom doorsnijdt. Via het fietspad parallel aan de A12 naar de Ginkelse Heide fietsen is door deze snelweg een stuk minder aangenaam!
Mooiste plekje in Bennekom: Bennekomse heitje.
Estafettestokje gaat naar: Coen Laban,
Omdat: Hij zet zich veelvuldig in voor anderen. En ik geniet van zijn ontspannen houding in een zenuwachtig en overgeorganiseerd Nederland.

reageer als eerste
Meer berichten
Shopbox