Logo bennekomsnieuwsblad.nl


Het duel Ed de Beule (links) – Martijn Pauw trok veel bekijks. Tweede van rechts Martin Markering. (foto: Rinus van der Molen)
Het duel Ed de Beule (links) – Martijn Pauw trok veel bekijks. Tweede van rechts Martin Markering. (foto: Rinus van der Molen)

Martin Markering ontketend in Rapid bij BSV Bennekom

BENNEKOM –Ontketend! Dat was Martin Markering bij BSV Bennekom maandagavond in de eerste sessie Rapid. In de vier afgewerkte ronden scoorde hij honderd procent. Zelfs de scalp van Hotze Tette Hofstra raapte Markering op.

Markering glunderde een kleine dag later nog van zijn succes. Kreten als: het ging wel lekker en ik speelde tegen Benno een strakke pot, logen er dan ook niet om. Terecht! Beetje geluk was er wel, maar ook dat hoort er bij in het wat snellere spelletje.

Teun Alting was het eerste slachtoffer. Die deed het in de opening beter tegen Markering. Deze moest wel tegen aan en zag Alting een foutje maken. De rest was vervolgens snel geregeld. Nummer twee die aan het spits werd geregen was René Bakker. Die kreeg in een positioneel gevecht een dubbel pion en dat gaf druk. Markering greep wat pionnen en schoof het uit.
En toen was daar het treffen met kampioen Hotze Tette Hofstra. Die had veel tijd nodig, omdat Markering het hem niet gemakkelijk maakte. De klok bleef onverbiddelijk. En wat Hofstra zelfden overkomt. Hij ging door zijn tijd. In de vierde ronde kwam Markering tegenover Benno van der Veen te zitten. Deze dacht beter te staan, maar kreeg het lid op de neus. Er gingen pionnen af en meer had Markering niet nodig.

Slechts twee spelers slaagden er in in het kielzog van Markering te blijven. Ed de Beule en John Riksen sloten hun onderlinge duel met remise af en dat was het enige halve verliespuntje. De overige drie wedstrijden wonnen beiden. Riksen had het genoegen om in ronde vier Hofstra op een nul te trakteren. Hofstra had weinig of geen pionnen op de koningsvleugel en zag Riksen door het centrum opmarcheren. Hofstra probeerde met man en macht de zaak te redden, maar slaagde daar niet in. De Beule won van Chris van Oosterwijk en Martijn Pauw, alsmede van Noël Bovens. Opvallend wel dat De Beule de meeste tijd nodig had. De rest moest daardoor telkens op hem wachten. Overigens won pauw wel de overige partijen en wel tegen Bovens, Sjoerd de Rave en Teunis Bunt. Ook Van der Veen eindigde de eerste sessie op drie punten.

reageer als eerste
Meer berichten
Shopbox