Logo bennekomsnieuwsblad.nl


DVO/Accountor heeft zaterdag de eerste thuiswedstrijd van het seizoen met 25-31 verloren van LDODK. (foto: Erik Mulder)
DVO/Accountor heeft zaterdag de eerste thuiswedstrijd van het seizoen met 25-31 verloren van LDODK. (foto: Erik Mulder)

DVO/Accountor verliest tweede wedstrijd van machtig LDODK

Door Tim van Zoeren

BENNEKOM - Voor het eerst verloor DVO/Accountor een officieel Korfbal League-duel in Bennekom van LDODK/Rinsma Fashion. Dankzij een magistraal eerste bedrijf met 23 goals konden de Friezen zich na rust een laag percentage veroorloven. DVO won de tweede helft met 13-8, maar koopt daar niets voor.

Een paar minuten konden de Bennekommers –met Ben Crum geschorst in het publiek- enigszins in het spoor blijven van de bezoekers. Vroege treffers van nieuwkomers Tim Flokstra en Lieneke Pries (die zich twee absolute versterkingen tonen) en een loepzuiver afstandsschot van Friso Boode werden beantwoord door Fleur Hoek, Marijn van den Goorbergh en een fraaie onehander van Jose Álvarez Andrés. LDODK sloeg vervolgens bij 3-6 het eerste gaatje. De doorloopbal van Hoek bracht DVO nog op 5-6, maar toen trok LDODK de gashendel flink open.

Zuiver schietend en profiterend van een flink reboundoverwicht gingen ze er vandoor. De 5-11 was de eerste goal van Marjolijn Kroon, die haar directe tegenstandster Saskia van der Zee al na een kwartier uit noodzaak gewisseld zag worden voor Janine van Schie. Maar ook zij kon de international nauwelijks afstoppen in de eerste helft. Via onder meer drie schoten van Kroon, drie van de zuivere Jurjen Bosma en drie van de excellerende Flokstra stond er bij rust een gapend gat op het scorebord: 12-23. Opvallend was ondertussen nog de tot tweemaal toe door Van den Goorbergh gemiste strafworp, waarop hij hem dan maar in dezelfde aanval vanaf de zijlijn binnenschoot.

Na rust was het zuivere schot bij LDODK opeens verdwenen, maar het kon nog wel altijd vertrouwen op de rebounds van de ijzersterke Flokstra en Boode. Zij zorgden voor lange aanvallen, soms met en soms zonder treffer. DVO kwam gaandeweg tot iets beter spel en sloot de wedstrijd af op een positieve noot. Eerst scoorde Andrés een wonderschone achterwaartse onehander, waarvoor applaus van Boode. Vervolgens sloot Hoek met haar achtste van de avond een persoonlijk goede wedstrijd af en de in de basis teruggekeerde Brent Struyf tekende voor de iets draaglijkere 25-31 eindstand.

Zo reist LDODK volgende week opnieuw als koploper het land door, en wel naar KZ/Hiltex. DVO ontvangt promovendus Avanti, dat op het nippertje verloor van DOS'46, iets waar de selectie van de ook dan nog geschorste Ben Crum waarschijnlijk niet heel rouwig om zal zijn. Tegen de eveneens nog puntloze ploeg uit Pijnacker zal namelijk het eerste resultaat moeten worden gehaald.

Kijk voor meer informatie op www.dvo-korfbal.nl

reageer als eerste
Meer berichten
Shopbox