Logo bennekomsnieuwsblad.nl


Het schoolplein van de Alexanderschool is vernieuwd.
Het schoolplein van de Alexanderschool is vernieuwd.

Alexanderschool investeert in vernieuwing van het speelplein

Door Wout Schotsman

BENNEKOM - Veel ouders schrokken toen directeur Berend Cornel vertelde hoeveel geld nodig is om het speelplein van de Alexanderschool naar wens te vernieuwen. Dat kon de school nooit opbrengen, was de gedachte. Een van de ouders zegt achteraf: "Als Berend eenmaal iets in zijn kop heeft, dan zet hij door en dan gebeurt het uiteindelijk toch."

De aanwezigen zeiden al gauw: 'Willen we het schoolplein vernieuwen, dan zullen we het ook vernieuwen!' Het kostte veel tijd en moeite, maar het lukte. Onlangs konden we met Berend een rondje om de school lopen en alle vernieuwingen bekijken. Een rondje om de school? Inderdaad dat kon vroeger niet, terwijl het toch leuk is om eromheen te kunnen rennen in de pauze. Als je een rondje hebt gedaan, dan is de pauze al weer bijna voorbij...


De Alexanderschool staat ingeklemd tussen huizen, maar heeft wel een ruim schoolplein. Het wel wat al te overdadige groen is weggehaald Dat was een mooie klus voor de ouders! De eigen bomen blijven (bijna) allemaal behouden. Aan een van de bomen hangt een dik touw met een flinke knoop onderin. "Het goedkoopste speeltoestel!", zegt Berend lachend, "en het populairste!" Want wat is er nu leuker dan op die flinke knoop te gaan zitten en te schommelen? Je hebt je eigen toestel helemaal voor jezelf alleen en de andere leerlingen moeten voor je uitwijken.
De leerlingen moesten trouwens zelf ook aan de slag. Met een fantastisch geslaagde sponsorloop haalden ze dik 14.000 euro op! Ook de buurt werd betrokken bij het plannen maken. Natuurlijk kwamen er vragen als: "Kunnen de kinderen op dat hoge klimtoestel straks bij ons in de kamer kijken?" Dus ook daar werd bij het werken aan de plannen rekening mee gehouden.
Berend wijst erop hoe functioneel nu alles geworden is. De fietsenstalling is groter en beter geworden. Er zijn diverse speel-leer-plekken: een soort openlucht-schoollokalen. Bij mooi weer kan een leerkracht ervoor kiezen buiten les te gaan geven. Delen van het schoolplein zijn er speciaal voor ontworpen!


Die vader die zei dat als Berend eenmaal iets in zijn kop heeft, heeft helemaal gelijk. Maar hoe heeft hij 'm dat dan geflikt? "De ouders en de kinderen hebben het meeste gedaan," zegt Berend. "Ik heb alleen maar een paar fondsen aangeschreven, zoals het bij jou zeer bekende fonds Idee in Uitvoering..... Nu zoek ik nog middelen om een klim- en klauterbos te realiseren. Met een club van 100 moet dat lukken: 100 mensen die 100 euro doneren, in ruil voor een mooi aandenken!"

reageer als eerste
Meer berichten
Shopbox