Logo bennekomsnieuwsblad.nl


Leerlingen onderzochten vorige week de verhalende schilderijen en bronzen beelden in Villa Erica.
Leerlingen onderzochten vorige week de verhalende schilderijen en bronzen beelden in Villa Erica.

Enthousiasme bij leerling over Kijkdooskunst

BENNEKOM - Leerlingen van groep 6a van de Wilhelminaschool onderzochten vorige week met hun meester de verhalende schilderijen en bronzen beelden in Villa Erica. Super enthousiast gingen de kinderen aan de slag met het maken van hun opdrachten in de Kijkdoosexpositie 'Kunst met een Glimlach'.


"Wat vertelt dit schilderij? Wat denk jij bij deze bronzen muis en kat? Welk gevoel roept dit beeld op?" zijn vragen die leerlingen in kleine groepjes met elkaar beantwoorden. Bij het bronzen beeld van twee gekko's zien ze het direct: "Die kameleon heeft een bloemetje op de tong, dan zijn ze verliefd". Het met een speelgoedpistool spelende jongetje op het schilderij 'Happy Childhood' roept direct spanning op, is het spelen of is het echt?
Nadat alle kinderen ook de autogeluiden maakten bij drie autoportretten, was het echt tijd om terug te gaan naar school. Het rondkijken was zo leuk, dat de les veel langer duurde dan gepland. Hoe leuk kan 'kunst beleven' zijn!

De expositie Kunst met een Glimlach is een expositie met humorvolle werken van Wouter Berns (www.wouterberns.nl) en van Tineke Thielemans (www.tinekethielemans.nl) is nog tot en met zondag 19 november te zien in Villa Erica.

Kijk voor meer informatie op www.dekijkdoosbennekom.nl.

reageer als eerste
Meer berichten
Shopbox