Logo bennekomsnieuwsblad.nl


Penningmeester Martin van den Brink: "We zijn een bloeiende vereniging met veel leden."
Penningmeester Martin van den Brink: "We zijn een bloeiende vereniging met veel leden."

Oud-Bennekom start donateursactie

BENNEKOM - Historische Vereniging Oud-Bennekom start met een donateursactie om de vele activiteiten van de vereniging te bekostigen. Penningmeester Martin van den Brink: "We zijn een bloeiende vereniging met veel leden. Vorig jaar vierden we ons 70-jarig bestaan met veel extra activiteiten."
Ook komend jaar staan weer tal van activiteiten op het programma, zoals het Oogstfeest en de Open Monumentendag. Bijzonder was onlangs de legging van 24 Stolpersteine. Deze werden geplaatst ter nagedachtenis van de Joodse onderduikers die tijdens de Tweede Wereldoorlog vanaf hun laatste verblijfadres in Bennekom afgevoerd zijn naar vernietigingskampen. En wat te denken van de wisseltentoonstellingen in het Bennekoms Kamertje en de uitgifte van boeken.
De afgelopen jaren zijn er veel activiteiten bijgekomen, terwijl de vereniging de contributie bewust laag houdt. Hierdoor slinkt de reserve. De vereniging zoekt daarom mensen die de vele activiteiten structureel willen steunen. Van den Brink: "Het idee is als volgt. We willen 50 leden of andere belangstellenden werven die bereid zijn om 5 jaar lang elk jaar minimaal 50 euro te schenken aan onze vereniging." Omdat er dan sprake is van een periodieke schenking, is die in zijn geheel aftrekbaar als gift in de aangifte van de inkomstenbelasting.
Er is volgens de penningmeester nog een voordeel. "Omdat onze vereniging een culturele ANBI vereniging is, wordt de gift van 50 euro verhoogd met 25 procent door de belastingdienst. Zo kan het dat een jaarlijkse gift van 50 euro een aftrek oplevert van 62,50 euro. Kortom, de belastingdienst betaalt mee aan uw gift."
Kijk voor meer info op www.oudbennekom.nl.

reageer als eerste
Meer berichten
Shopbox