Logo bennekomsnieuwsblad.nl


Foto: Stichting CBFB

Nieuw parcoursrecord op goedbezochte Bennekomse Bosloop

BENNEKOM - Op de Bennekomse Bosloop van het CBFB is een nieuw parcoursrecord neergezet op de 12 km voor vrouwen. Mireille Baart uit Wageningen, Nederlands kampioen Marathon, liep 49.03 over de drie ronden van 4 km. Erik Dekker uit Veenendaal kwam bij de mannen 23 seconden tekort om het in zijn handen zijnde parcoursrecord te verbeteren. Hij finishte in 42.51 op de 12 km.

Zaterdag 11 november startten een recordaantal van 322 hardlopers aan de 48e Bennekomse Bosloop. Gezien de stijgende populariteit had het CBFB de bosloop wat aangepast om de lopers de ruimte te geven. Er waren iets bredere paden opgezocht en de deelnemer liepen wat meer gespreid, doordat de 4 km eerder startte dan de 8 en 12 km. De meeste deelnemers, ruim 150, startte op de 8 km. Op deze afstand wonnen Dirk van Slijpveld en Lia Wijnberger in een tijd van 29.30 en 33.16. De 4 km werd door 106 deelnemers uitgelopen, waarvan Marco Davelaar de snelste was bij de mannen. Hij liep het rondje door het Bennekomse bos in 14.56. Celine van Heerikhuize (Climax Ede) won bij de vrouwen. Het jonge talent van nog maar 12 jaar oud finishte in een tijd van 16.32.

Ook met een recordaantal deelnemers was de sfeer van de bosloop nog altijd kleinschalig en knus. Het inschrijfbureau in het kleine gebouwtje van Waterscouting Musinga-Rijn en tenten als omkleedruimte zijn eenvoudig, maar met het prachtige bos als locatie, het enthousiasme van deelnemers en vrijwilligers is dit allemaal geen punt. Het is dan extra leuk om te zien dat vele mensen en ook snelle lopers naar de Bennekomse bosloop komen. Zoals winnares Mireille Baart met een kwinkslag zei na haar finish: ‘het is geweldig om in zo’n grote marathon in Amsterdamse mee te lopen, maar het parcours hier is toch wel mooier hoor’.

Voor de mensen die graag (nogmaals) willen meedoen aan een loop in de bossen van Bennekom. Dit kan op 10 februari 2018 tijdens de Februariloop vanaf boerderij Hoekelum. Ook deze loop wordt georganiseerd door het CBFB (Comité ter Bevordering van Fietstochten en Boslopen).

reageer als eerste
Meer berichten
Shopbox