Logo bennekomsnieuwsblad.nl


Supermarktmanager Gijs van Aartsen overhandigt het eerste exemplaar van Monopoly Bennekom aan de Bennekomse onder-burgemeester Kees Heitink. (foto: Gert Budding)
Supermarktmanager Gijs van Aartsen overhandigt het eerste exemplaar van Monopoly Bennekom aan de Bennekomse onder-burgemeester Kees Heitink. (foto: Gert Budding)

Gijs Aartsen: "Ik ben trots op Bennekom"

Door Wout Schtosman

BENNEKOM - "Ik ben er één van zes", zegt hij als hij over zichzelf vertelt. "Ja, ik lijk wel wat op Pa. Die had de handen vol aan zijn nogal wilde zoon, maar ik ben trots op hem en ik denk dat hij ook trots op mij geweest is." Hij is Gijs Aartsen en het 'opperhoofd' van Albert Heijn Bennekom en hij houdt ook toezicht op Gall en Gall en de Etos.

Albert Heijn brengt binnenkort de Bennekom-versie van het bordspel Monopoly uit. Gijs laat me de proefdruk zien van het deksel van de doos. "Kijk, er staat ook een stuk van mijn huis op!' grinnikt hij, wijzend op en stuk dak van zijn grijze, boerderij-achtige woning aan de Veenderweg. Waarom komt Albert Heijn nu met een lokale uitgave van Monopoly, waarin alle straten Bennekoms zijn?

Gijs vertelt hoe verknocht hij is aan 'zijn' Bennekom. Hij is er geboren en getogen. Als kind al had hij het idee dat 'Ons Dorp' en De Brink op het Monopolyspel gingen over Bennekom. Van de Brink naar de Brinkstraat is tenslotte maar een klein stapje. "Ik ken alle straten van Bennekom", zegt hij, wijzend naar de straten die op 'zijn' Monopolyspel voorkomen. Als puber bezorgde hij voor zijn vader, die kruidenier was, boodschappen bij de klanten. Later is hij zelfs nog postbode geweest. Nou ja, misschien mist hij een paar straten in de nieuwbouw, maar veel zullen het er niet zijn! Nee, ze konden niet allemaal op het bord, maar een aantal samenhangende groepjes wel. Vier stations uit Bennekom erop zetten dat lukte niet. Daar heeft hij vier grote verenigingen van gemaakt: Korfbalvereniging DVO, Voetbalvereniging  Bennekom VVB, de Historische Vereniging Oud-Bennekom en de Tennisvereniging Keltenwoud. Vier knots grote vereniging voor een dorp als Bennekom en stuk voor stuk gezellig gebleven. Driemaal sport en dan ook nog een Historische Vereniging? Jazeker, hij is weliswaar voetbalgek, maar vindt het heel bijzonder dat de Historische Vereniging zo groot is. Verreweg de grootste vereniging van Bennekom en dan ook nog enorm actief. Niet voor niets heeft Albert Heijn een van de ramen aan de Dorpsstraat ter beschikking gesteld aan de HVOB om er elke maand mini-exposities te laten zien. Die gaan vaak over Bennekomse verenigingen trouwens.

Het is wel duidelijk dat Gijs trots is op Bennekom. Toen hun huis in de fik ging heeft hij er dan ook geen seconde aan gedacht om Bennekom te verlaten. Herstellen en er blijven wonen! "Uit Bennekom weg? Nooit. Zelfs als ze me in een kist wegdragen, wil ik in Bennekom blijven!"

reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox