Logo bennekomsnieuwsblad.nl


Reizen is een van de hobby's van Peter en Irene.
Reizen is een van de hobby's van Peter en Irene.

Ondernemen is veelzijdig en avontuurlijk, net als onze hobby

In de 'Estafette van Bennekom' wordt iedere week een min of meer bekende Bennekommer geportretteerd.
Deze geeft het stokje vervolgens door aan een andere Bennekommer.
Deze week is Peter van Wonderen aan de beurt.

Naam: Peter van Wonderen.
Geboren: Op 18 mei 1963 in Bergen (NH).
Woonplaats: Sinds 1972 Bennekom.
Verliefd, verloofd, getrouwd, kinderen: Al 36 jaar verliefd en 27 jaar getrouwd met mijn maatje Irene.
Hobby's: Reizen. Ontdekken en het avontuur zoeken. Het liefst zoeken we onbekendere gebieden en volkeren net even van de bekende paden af. Met onze eigen 4x4 camper of met de rugzak.
Opleiding: Detailhandelsschool Arnhem en daarna het NIMETO in Utrecht.
Huidige beroep: Ik kom uit een ondernemersgezin, naast mijn opleiding(en) ben ik vanaf mijn twaalfde actief in de Retail (winkel/detailhandel). Ik heb mijn retail activiteiten in 2015 verkocht, maar ondernemer blijf ik waarschijnlijk nog wel even (deeltijd ?).
Wat vind je leuk aan dit werk: Ondernemen is veelzijdig en avontuurlijk, net als onze hobby. Een ondernemer die zijn eigen pad volgt wordt nooit ingehaald.
Verder actief: Plannen en uitstippelen van de volgende reis. We willen de komende winter (weer) naar één van onze favorieten landen, Australië, de outback in in een 4x4 terreinwagen met een daktent.
Stamcafé: Eigenlijk kom ik weinig in een café, maar De Dorpsherberg (de eigenaren zijn vrienden van ons) bezoeken we wel eens. Als tiener kwam ik veel in café Centraal (nu De Rechter). De huidige eigenaar Bertus was onze rock en roll dansleraar.
Favoriete club: Alle Bennekomse sportverenigingen waar ik met mijn toenmalige sportwinkel mee heb mogen samenwerken. De fijnste ervaring heb ik met DVO opgedaan, een mooie vereniging. Landelijk: Feyenoord, daar heeft mijn broer acht jaar gevoetbald en ik ben besmet geraakt door de Rotterdamse beleving en passie.
Favoriete krant: Heb ik niet echt, maar ik mis het Bennekoms Nieuwsblad wel als het per ongeluk niet op woensdag op de mat ploft.
Favoriete CD/muziek: Heel breed. Ik kan onder elke omstandigheid genieten van heel veel verschillende muziek stijlen. Mijn absolute top favorieten zijn Queen, AC-DC en de Rolling Stones.
Favoriete sport: Ook hier kijk ik, als het lukt, alles behalve biljarten. Ben dol op voetbal (kijken), F1 en alle internationale toernooien.
Favoriete vakantieadres: Poeh, hoe meer je ziet hoe lastiger dat wordt. Laat ik het iets breder trekken, mijn favoriete streek is Zuid Oost Azië.
Slecht in: Keuzes maken in privé situaties. Zakelijk kan en doe ik dat wel.
Goed in: Over dingen heen stappen (positief en negatief), afvinken en weer doorgaan.
Hekel aan: Sociale onrechtvaardigheid en het wereldwijd groter wordende verschil tussen arm en rijk. Reizen leert je ontdekken dat er, naast alle mooie dingen, veel mis is in de wereld.
Spijt van of over willen doen: Goede inhoudelijke gesprekken voeren met mijn ouders, helaas gaat dat niet meer.
Goede voornemens: Deeltijd ondernemer en reiziger worden.
Wat zou je ooit nog eens willen doen: Samen met Irene een reis maken over de highway 1.Die loopt van Alaska tot het uiterste zuidelijkste punt van Chili.
Lelijkste plekje in Bennekom: Het vernieuwde viaduct onder de A12 zonder de huiskamer lampen kappen.
Mooiste plekje in Bennekom: De kruising Dorpsstraat-Veenderweg en (voormalige) Schoolstraat. Hier ben ik Bennekommer geworden en gebleven.
Estafettestokje gaat naar: Vincent Mosch.
Omdat: Vincent is buurtgenoot en (internet) ondernemer. Hij verkoopt regioproducten via internet. Ben erg benieuwd wat hem verder beweegt.

reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox