Logo bennekomsnieuwsblad.nl


Praatje van Kaatje

BENNEKOM - Met rondvliegende takken en bladeren, fikse regenbuien, massa's paddenstoelen in het bos en kruidnootjes in alle winkels, valt de herfst niet meer te ontkennen. Die regen hoeft voor mij niet, maar verder vind ik het wel gezellig om binnen alles weer knus te maken. Burendag in mijn straat verliep gelukkig zonnig, droog en enorm gezellig.

Al negen jaar onderhouden we op burendag het gemeenschappelijk groen (in ons geval betekent dat vooral een gevecht met woekerende hop, braamstruiken en brandnetels). We sluiten daarna samen af met een borrel en een etentje aan een ontzettend lange tafel. Dit jaar kookte iedereen een Italiaans gerecht, waar we samen van hebben genoten. Een waardevolle dag, omdat je tijd hebt iedereen uitgebreid te spreken. Ik hoop dat meer straten en buurten zoiets samen doen. Een beetje op elkaar letten en er voor elkaar zijn!


Het gesprek van de dag en een onderwerp dat in Bennekom bij iedereen leeft is dat van de nieuwe kliko's, ondergrondse containers en de aanpassingen in het ophaalschema. De Dorpsraad is benieuwd wat uw ervaringen zijn: mail ons die vooral.
Voorlopig is Van Hattem Infra nog niet klaar in Bennekom. De straten die nu af zijn, zijn prachtig geworden. Helaas was niet alles om blij van te worden. De werkzaamheden voor de winkeldeuren van Van Woerekom en Den Engelsen zouden maximaal drie weken duren. Echter, het liep allemaal enorm uit. Ze zaten zo lang in een onbereikbare zandbak dat hun inkomsten in deze periode flink teruggelopen zijn. Het zijn redelijke ondernemers met gevoel voor realiteitszin, maar nu besloten ze toch om een brief naar het College van B&W te sturen. Op 12 oktober wordt de brief in de Gemeenteraad besproken. Ik wens de ondernemers sterkte toe en hoop dat iedereen de weg naar hen weer weet te vinden. Laten we vooral onze lokale winkeliers blijven steunen. Fijne herfst allemaal!

reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox