Logo bennekomsnieuwsblad.nl


'Tante' Eef stopt na 34 jaar als leider van het Tulpkamp.
'Tante' Eef stopt na 34 jaar als leider van het Tulpkamp.

Geen nachtzoen meer van tante Eef voor jeugd Bennekom

Door Rick Praamstra

BENNEKOM - Meerdere generaties jeugdvoetballers van Voetbalvereniging Bennekom koesteren haar troostende woorden bij heimwee, herinneren de nachtzoenen en de moederrol die ze vijf dagen op zich nam. Eef de Ruiter (67), door de hele vereniging liefkozend 'Tante Eef' genoemd, stopt na 34 jaar als leider van Tulpkamp, het jaarlijkse voetbalkamp van Bennekom.

Ze is nog steeds een beetje ondersteboven van haar afscheidsfeestje op 22 september. Ze dacht koffie te schenken bij een bijeenkomst in de kantine van VV Bennekom, maar toen ze op de club aankwam kreeg ze een staande ovatie. "Iedereen wist ervan, behalve ik. Ik vind het zo lief dat ze dit voor mij hebben gedaan."


De vereniging houdt van Eef en Eef houdt van de vereniging. En ze is gek op kinderen. Als begeleider van de f-jes, de jongste voetballers, ging ze ruim dertig jaar geleden voor het eerst mee als leider. "Ik nam de moederrol op me. Ik heb zelf kinderen en weet precies hoe ze zich voelen. Als ze stil waren of moeilijk hadden ging ik ze troosten. Als kinderen heimwee hadden en woensdagavond (wanneer de ouders op bezoek kwamen) naar huis wilden, probeerde ik ze te houden."


Het is voor de kinderen én hun ouders niet makkelijk om vijf dagen van huis te zijn. Bij Eef waren de jeugdvoetballers in goede handen. Maar vanaf volgend jaar moet de jeugd het zonder haar stellen. Het was geen eenvoudige beslissing. "Ik vind het zo jammer en het spijt me echt heel erg. Ik vond het heel moeilijk en heb er lang over nagedacht. Maar het kan gewoon niet meer. In mijn bovenste ben ik nog 25, maar in mijn rug en benen ben ik 80. Ik trek het niet meer. Ik wil een hele week mee en anders niet. Half half kan ik niet, dan mis ik een hoop."
Ze zal het gaan missen, die vijf dagen in de meivakantie. Al tijdens kerst kwamen kinderen naar haar toe met opmerkingen als 'tante Eef, ik wou dat het al tulpkamp was'. "Allereerst ga ik de kinderen missen; hun aanhankelijkheid en de kusjes die ik 's avonds aan ze gaf. Maar ook de liefde die ik van ze terugkreeg. Daarnaast ga ik de voorbereidingen missen, zoals het bezoeken van winkeliers om prijzen te sponseren en natuurlijk het kameraadschap met de andere leiders. Ik er heb er een hoop vriendschappen aan overgehouden."


Eef wil graag alle winkeliers bedanken voor alle prijzen die ze beschikbaar stelden, leiders en oud-leiders voor de vriendschap, de kinderen voor hun liefde en alle ouders voor hun vertrouwen.

reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox