Logo bennekomsnieuwsblad.nl


Boertje Bennekom
Boertje Bennekom (Foto: Gert Budding)

Uit het Dorp

In de toekomst is een dagje naar Schiphol niet meer nodig om vliegtuigen te zien. Daarmee komt de vooruitgang wel erg dichtbij. Ede, dat zich graag als stad presenteert, kan zometeen foto's van het gemeentehuis met vliegtuigen erboven in de folders zetten. Al is de wethouder wel boos. En dat is ook begrijpelijk, want wat eerst alleen in één richting zou vliegen blijkt nu ook nog eens terug te komen. Zelf had ik graag gezien dat hij zich ook eens meer boos maakte over de fietsoversteekplaats voor schoolkinderen net voorbij Hoekelum. Vliegbewegingen op de grond. Want daar kan hij ook echt wat aan doen. Maar goed, dat we allemaal schrikken van elke dag vliegtuigen op hoor- en zichtafstand boven ons hoofd is logisch. Straks moet ik zelf ook nog omhoog gaan kieke. En de vliegtuigen kunnen aardig dichtbij komen. Vanaf het dorp tot de tunnel onder de A12 en dat dan recht omhoog. Dat klinkt bij mij heel erg laag.
Vrijdagavond was het Bockbier-met Oud-Bennekom-logo proeven hier op de tramhalte. HVOB-bestuurslid Gert Adams haalt op die manier aardig wat centen binnen voor z'n vereniging, want zo'n kwaliteitsaanduiding heeft z'n prijs. Dat begrijpt u wel.
De voermais staat op binnenhalen. Op het land van Peelen, deze dagen weer op z'n mooist, is de boel er al af. Dat betekent ook dat de bankiers, accountants, dokters en andere weekendjagers de geweren weer uit het vet zullen halen en aan de rand van de velden de wacht gaan houden. Er moeten ook niet teveel dieren komen, zeggen we dan.
Bij het NIVON-huis, in de oorlog heette het pension 'De Boschbeek', vind je sinds vorige week ook drie Stolpersteine. Het is groot de moeite waard om er eens even af te stappen. Het boek 'Stolpersteine in Bennekom' ligt inmiddels bij de boekhandel. Alleen al uit steun voor dit mooie monumentale initiatief zou de 1e druk eigenlijk razendsnel uitverkocht moeten raken...
Het idee van (tijdelijke) beukenheggen voor de leegstaande winkels is ingeslagen. Misschien dat de Dorpsraad er wel mee verder wil? Met langdurig lege ramen naar de Sinterklaas- en Kersttijd is ook niks tenslotte.

De tram komt er aan, ik moet gaan stoppen...

reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox