Logo bennekomsnieuwsblad.nl


Josina (links) en Martine werkten met veel plezier aan het 'anti-griezelboek'. (foto: John Voermans)
Josina (links) en Martine werkten met veel plezier aan het 'anti-griezelboek'. (foto: John Voermans)

Boek voor kinderen die niet van griezelen houden

BENNEKOM - De Bennekomse schrijfster Josina Intrabartolo en illustratrice Martine Goudappel maakten speciaal voor de Kinderboekenweek het prentenboek 'Spinnetje gaat griezelen... of toch niet?' "Het sluit aan op het thema van de Kinderboekenweek, maar het is juist geen griezelboek", aldus de schrijfster. Toen Josina Intrabartolo hoorde dat het thema van de Kinderboekenweek 2017 'Gruwelijk eng' zou zijn, was ze niet direct enthousiast. "Onze uitgeverij Scrivo Media brengt voornamelijk boeken voor gevoelige kinderen op de markt. Veel van deze kinderen houden helemaal niet van enge dingen." Uiteindelijk is juist dat laatste gegeven de inspiratiebron geworden voor het verhaal dat ze schreef.
'Spinnetje gaat griezelen... of toch niet?' is dus geen griezelboek geworden, maar eerder een tegengeluid. "Want Spinnetje denkt in eerste instantie dat het leuk is om te griezelen, maar vindt het spookhuis uiteindelijk toch te spannend", vertelt Josina. "Dus hij kiest ervoor om niet naar binnen te gaan. Wat natuurlijk helemaal goed is. Dit boek gaat erover dat iedereen zijn eigen keuzes mag maken. Je moet doen wat je zelf wilt. En soms is aangeven wat je wilt of níet wilt al dapper genoeg", vindt Josina.
Het vriendelijke verhaal wordt opgevrolijkt met het kleurrijke werk van de Bennekomse illustratrice Martine Goudappel. Zij gebruikte allerlei verschillende technieken, waaronder foto's en scans van echte materialen, om de illustraties samen te stellen.

reageer als eerste
Meer berichten


Shopbox